Zbog niske cene proizvođači iz Leskovca poklanjaju paradajz

0
275
Agrosaveti - Prednosti domaćeg paradajza 01

Proizvođači paradajza iz Leskovca zbog niske cene ovog povrća na kvantaškoj pijaci u tom gradu najavili su protest, a masovno poklanjaju kupcima paradajz, jer ne žele da ga prodaju po ceni od 10 dinara.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

– Biće to mirni protesti, samo da narodu podelimo paradajz, pošto ionako više to nemamo kome da prodamo. Ne želimo da ga, kao prošle godine, bacamo, da punimo kontejnere… Ovako, neka ga narod bar besplatno jede – rekao je za FoNet Dušan Kocić iz gazdinstva Kocić.

Očekuje se da će na protestima, koji će se održati sutra na prostoru između marketa “Lidl” i “Roda”, biti petnaestak proizvođača, a planiraju da održe još jedan protest na kome će, takođe, besplatno deliti paradajz koji su proizveli u svojim plastenicima.

2022 Custodia 1120x1080

Cena paradajzana leskovačkoj Kvantaškoj pijaci je trenutno deset dinara po kilogramu i  ne može da se proda, dok je nejgova cena po marketima deset puta viša.

„Ja imam oko 20.000 biljaka. Paradajz je neprskan i svako ko hoće može da dođe i da proveri sve to na licu mesta. Moje gazdinstvo može da nabere 20-30 tona paradajza u jednoj berbi. Paradajz je u folijama, prešli smo na plasteničku proizvodnju, ne radimo na otvorenom polju, gde  ubije grad, muve…  Plaćam sezonske radnike koje osiguravamo preko zavoda. Po ceni od 10 dinara po kilogramu nama se ne isplati ni da ga beremo“ – objašnjava Kocić.

galenika fitofarmacija pylon 1120x85

Izvor: Južne vesti

MPS2022 GBaneri
PROČITAJTE I...  Ukorenjavanje rasada: Povećajte snagu korena potpuno prirodno
Prethodni tekstPregled cena žive stoke i stočne hrane tokom juna
Sledeći tekstFarma angus goveda u Gložanu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime