Više novca za stočarstvo, subvencije i osiguranje

0
1384
Agrosaveti - Više novca 01

Najviše novca iz agrarnog budžeta biće izdvojeno za stočarstvo, a kada je reč o osiguranju ići ćemo na povećanje premija osiguranja za krajeve koje su izloženi rizicima sa 40 na 70 odsto, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Budžet za subvencije u 2019. godini biće veći za gotovo sedam milijardi dinara, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Najviše će biti izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo što je veoma bitno zbog izvoza mesa u Tursku, a otvaramo i druga tržišta. Kada je reč o osiguranju ići ćemo na povećanje premija osiguranja za krajeve koje su izloženi rizicima sa 40 na 70 odsto. To je mnogo više novca zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije“, rekao je Nedimović za RTS.

ExelGrow Adama 1120x180

Ističe da poljoprivrednici ne treba da brinu ni oko dalje isplate subvencija. „Ove nedelje je njih 16.500 dobilo novac od osiguranja, a za mehanizaciju njih još 2.500“, kaže Nedimović.

Za korupciju nulta tolerancija

Povodom vesti da je ove nedelje uhapšeno nekoliko ljudi iz Uprave za agrarna plaćanja, Nedimović naglašava da je za bilo kakav kriminal nulta tolerancija.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

„Niko ne sme da stoji između poljoprivrednika i države jer država je izdvojila novac za poljoprivredu. Reč je o dva lica koje su pokušala da prime mito i za to su osumnjičeni, ja mislim da to ne sme da se dešava i te stvari ćemo rešavati kao i do sada“, zaključio je ministar.

PROČITAJTE I...  Omogućena AVANSNA isplata polovine sredstava iz IPARD-a

Izvor: Agronews, RTS

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstEvropska unija uvela nova pravila za organsku poljoprivredu
Sledeći tekstAktivnosti savetodavnih službi u zimskom periodu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime