Garantna šema DFC nudi nova sredstva za poljoprivredu

0
165
novac troskovi kredit
Foto: Pixabay

Garantna šema DFC biće na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima, sa posebnim fokusom na poljoprivredu, nerazvijene regione, održivi razvoj, start-apove, kao i kompanije koje vode žene.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

U Ministarstvu finansija potpisani su ugovori između Američke korporacije za međunarodno razvojno finansiranje DFC i četiri banke o sprovođenju nove garantne šeme vredne do 400 miliona.

Prva kreditna linija iznosi 272 miliona dolara. Od toga se dodeljuje poljoprivrednom sektoru 21,51 posto, 10,29 odsto održivom razvoju, 8,53 odsto kompanijama koje vode žene, a 7,06 odsto nerazvijenim regionima.

Adama Sultan 1120x180

Kompanijama će biti dostupni krediti za obrtna sredstva i za investicije na period od šest meseci do deset godina. Ugovori su potpisani sa četiri banke i to sa Prokredit, Adiko, Bankom Inteza i  Rajfajzen bankom, a potpisala ih je zamenica predsednika DFC Merijem Košarej.

Nov portfelj garancija DFC sprovodi se u saradnji Ministarstvom finansija i misijom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji.

pylon galenika jan 023

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

PROČITAJTE I...  Da li je isplativo kreditiranje poljoprivrede u Hrvatskoj
Prethodni tekstPrinos žitarica u Rusiji veći nego ikad
Sledeći tekstNjegovo veličanstvo LAN: Uzgoj, značaj u ishrani, medicini i industriji

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime