IPARD podsticaji: Uskoro počinju prijave za NOVE TRAKTORE

0
452
Agrosaveti - Stoti New Holland traktor - 03

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Zahtevi za odobrenje projekta se podnose od 17. februara do 22. aprila 2022. godine.

Spyrale Adama 1120x1080

Uprava za agrarna plaćanja objavila je sedmi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Po ovom javnom pozivu opredeljuju su sredstva u iznosu od 1.351.460.408,52 dinara.

Predmet poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku novog traktora, sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu.

LIBRETO 1120x180

Poljoprivrednici mogu da pošalju svoj zahtev za odobrenje projekta od 17. februara  do 22. aprila tekuće godine. Mogu da konkurišu fizička lica, zadruge i firme, a uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Predmet IPARD podsticaja

Pozivom je definisano da je novi traktor koji je predmet IPARD podsticaja:
1) motorno vozilo koje ima najmanje dve osovine i koje je prvenstveno namenjeno za vučenje, guranje, nošenje ili pogon izmenjivih priključaka za izvođenje prvenstveno poljoprivrednih, šumskih ili drugih radova i za vuču priključnih vozila za traktor, u skladu sa propisima kojima se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima;
2) serijski proizveden traktor koji se prvi put stavlja u upotrebu i koji je proizveden najkasnije pet godina pre godine u kojoj se podnosi zahtev za odobravanje projekta;
3) vrste T1 do T5 ili S1 do S5 u smislu posebnog propisa koji uređuje podelu motornih i priključnih vozila i tehničke uslove za vozila u saobraćaju na putevima;
4) traktor koji ispunjava uslove u oblasti zaštite životne sredine uređene propisima Evropske unije u ovoj oblasti, a sa kojima su usklađeni propisi Republike Srbije, odnosno čija emisija izduvnih gasova odgovara standardu „Stage/Tier V”.

PROČITAJTE I...  Država subvencioniše zaštitne ramove za traktore i to sto odsto

Najveća snaga motora može biti 100 kilovata.

Tekst javnog poziva i priloge možete preuzeti ovde:
Tekst javnog poziva IPARD podsticaji za novi traktor
Prilog 1
Prilog 2

Izvor: Agrosmart

Prethodni tekstPred poljoprivrednicima skupa setva – gde se može uštedeti
Sledeći tekstHibridi KUKURUZA sa BRZIM OTPUŠTANJEM VLAGE i dobro NALIVENIM ZRNOM

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime