Objavljen novi konkurs za IPARD sredstva

0
1460
Agrosaveti - Pejzazi Bajina Basta

Predmet novog Javnog poziva za IPARD podsticaje su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi za nabavku nove opreme. Zahtevi se podnose do 28. maja.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede raspisala je Prvi Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Na ovaj konkurs mogu da se jave zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom voća, povrća, mesa i mleka. Biće im na raspolaganju blizu 10 miliona evra za opremanje objakata za preradu. Najveći pojedinačni povraćaj za korisnika iznosiće do dva miliona evra, kazao je on najaviviši i konkurs za jul koji se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, kroz koji će poljoprivrednicima na raspolaganju biti trostruko više novca.

Predmet Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku nove opreme dati u Prilogu 1 – Lista prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 3.

Adama Sultan 1120x180

Lica koja ostvaruju pravo na IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u skladu sa ovim Javnim pozivom, iznos IPARD podsticaja, kao i uslovi, način i postupak sprovođenja IPARD programa za IPARD podsticaje po ovom Javnom pozivu, utvrđeni su Pravilnikom i drugim propisima.

PROČITAJTE I...  Poljoprivredne penzije: Otpis dela duga za doprinose deo rešenja

Zahtev za odobravanje projekta podnosi se na Obrascu 1 – Zahtev za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva- Prvi Javni poziv za Meru 3.

galenika pylon 1120x85

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 3.

Vodič za Meru 3 IPARD programa

Uprava za agrarna plaćanja objavila je Vodič za Meru 3 IPARD programa – Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva.

Prethodni tekstZaštita semena kukuruza i suncokreta od zemljišnih štetočina
Sledeći tekstIshrana koza – koza kao pravi gurman

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime