Od maja počinju prijave za subvencije za proizvođače voća, povrća, grožđa i cveća

0
1233
subvencije
Foto: Pixabay

Raspisan je Prvi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru „Projekta za konkurentnu poljoprivredu“ u 2021. godini.

Spyrale Adama 1120x1080

Rok za podnošenje prijava je od 5. maja do 4. juna 2021. godine.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne biljne proizvodnje, u oblasti proizvodnje voća, povrća, grožđa i cveća.

Direktni korisnici „Projekta konkurentne poljoprivrede u Srbiji“ su fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruge, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća. Među ciljanim korisnicima fokus će biti na ranjivim grupama u poljoprivrednom sektoru u Srbiji: žene, mladi poljoprivredni proizvođači u ugroženim područjima (nerazvijene/siromašne opštine).

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji pruža mogućnost dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), 40 % kreditno finansiraju iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10% sopstvenog učešća.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji“ je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke koji uvodi nov model finansiranja kako bi se osnažili mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost. U 2021. godini opredeljeno je 20 miliona eura kroz ovaj projekat. Planirana su tri Javna poziva tokom godine (ovaj poziv u aprilu, zatim u julu i treći u septembru).

PROČITAJTE I...  Uzgoj Safolk ovaca u Banatu

Za sprovođenje Prvog javnog poziva u 2021.godini, opredeljena su sredstva u iznosu od 700.000.000 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000  50.000 evra, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 – 25.000 EUR.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs.

Kompletan tekst javnog poziva sa svim prilozima i obrascima, spisak konsultantskih kuća, kao i spisak banaka možete preuzeti sa sledećih linkova:

Tekst javnog poziva sa prilozima i obrascima

Spisak konsultantskih kuća za Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije

Spisak banaka uključenih u Projekat konkurentne poljoprivrede

Izvor: UAP

Prethodni tekstStižu subvencije za mala poljoprivredna gazdinstva sa avansnom isplatom
Sledeći tekstRutava buba – ponovo hara voćnjacima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime