Pet javnih poziva za subvencije za beogradske poljoprivrednike

0
60
zetva traktor
Foto: Pixabay

Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda objavio je Javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2024. godinu, u ukupnom iznosu od 511 miliona dinara.

Adama Maganic 1120x180

Reč je o pet javnih poziva, i to o javnom pozivu za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, traktora, opreme u oblasti pčelarstva, voćarstva, povrtarstva, ratarstva i stočarstva, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova investicije. Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Beograda.

Paradajz 1120x180

Sredstva namenjena za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina su maksimalno 500 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljeno je 140 miliona dinara.

Ukupna sredstva za nabavku novog traktora, u maksimalnom iznosu koji ne može biti veći od milion dinara po korisniku, jesu 171 milion dinara.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Javni poziv iz oblasti stočarstva odnosi se na nabavku grla stoke i opreme za stočarsku proizvodnju, za šta je opredeljen iznos od 100 miliona dinara, a maksimalan iznos ne može biti veći od 750 hiljada dinara po korisniku.

PROČITAJTE I...  Prvi rokovi javnih poziva za subvencije su blizu

Za javni poziv iz oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva za nabavku voćarske, povrtarske i ratarske opreme opredeljen je iznos od 60 miliona dinara. Maksimalni iznosi podsticajnih sredstava po korisniku će biti određeni javnim pozivom, s obzirom na to da se radi o više vrsta različite opreme.

Krompir 1120x180

Podsticajna sredstva namenjena za nabavku nove opreme u oblasti pčelarstva (jedna ili više vrsta opreme) su u maksimalnom iznosu do 120 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su finansijska sredstva u iznosu od 40 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova. Prijave se podnose lično na pisarnicu Gradske uprave Grada Beograda, Ulica kraljice Marije 1, ili putem pošte na adresu Sekretarijata za poljoprivredu Gradske uprave Grada Beograda, Ulica kraljice Marije 1.

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01

Preuzimanje javnih poziva

Za preuzimanje Javnih poziva i potrebne konkursne dokumentacije, kliknite na jedan od ovih linkova:

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva na teritoriji grada Beograda za 2024. godinu

Adama Forapro 1120x180

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda za 2024. godinu

PROČITAJTE I...  Ojadili državu za milione: Pare od subvencija uzeli a nove mašine nisu kupili

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku traktora na teritoriji grada Beograda za 2024. godinu

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva na teritoriji grada Beograda za 2024. godinu

Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2024. godinu

Izvor: Beograd.rs 

Prethodni tekstISHRANA JAGNJADI – ŠTA JE VAŽNO
Sledeći tekstMladi u želji da ostanu na svojoj zemlji

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime