Prijava za subvencije po hektaru moguća i za parcele na verifikaciji

0
312
Agrosaveti - Stoti New Holland traktor - 01

Poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

Adama Maganic 1120x180

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bi im se obezbedila mogućnost da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja.

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će, i pre njenog završetka, biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Paradajz 1120x180

Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva.

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da isti izmene i uključe i te parcele.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Iz Ministarstva poljoprivrede podsećaju da je obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva moguća i ukoliko postoje parcele na odobravanju, a ispunjeni su svi ostali (propisani) uslovi.

PROČITAJTE I...  Doneta Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi za 2023. godinu

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Krompir 1120x180

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Prethodni tekstZaštita useva šećerne repe od korovskih biljaka i štetočina
Sledeći tekstPrimenite ovo i CVEĆE U VAZI će NEDELJAMA DUŽE da TRAJE

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime