Robne rezerve kupuju do 150.000 tona merkantilnog kukuruza rod 2022.

0
74
Agrosaveti - Kukuruz 01

Robne rezerve objavile su obaveštenje o kupovini 150.000 tona merkantilnog kukuruza rod 2022. godine od fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih prodičnih gazdinstava i drugih pravnih subjekata.  Ovo su uslovi, cena, minimalne količine…

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Poljoprivredna porodična gazdinstva moraju imati gazdinstvo koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Merkantilni kukuruz koji se kupuje od poljoprivrednih porodičnih gazdinstava treba da je uskladišten u silos skladištara sa kojim Direkcija ima zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza.

Adama Sultan 1120x180

Ukoliko prodavac uskladištava merkantilni kukuruz koji prodaje Direkciji u sopstvenom silosu, a nema zaključen ugovor o skladištenju merkantilnog kukuruza sa Direkcijom, prilikom prijave mora da ispunjava posebne uslove.

Merkantilni kukuruz koji je predmet ovog ugovora je prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama, sa sledećim elementima kvaliteta: do 14 % vlage, do 5 % lomljenih zrna, do 2 % defektnih zrna, do 2 % nagorelih zrna, strane primese maks. 1%, od toga 0,5 % anorganskih, do 0,03 mg/kg aflatoksina B1. Lom se utvrđuje pomoću sita sa okruglim otvorima prečnika od 5 mm.

Aneri Galenika 1120x185px

Cena merkantilnog kukuruza je 40,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silos ovlašćenog skladištara Direkcije.

PROČITAJTE I...  Obaveštenje - Direkcija otkupljije merkantilni kukuruz

Minimalna količina koja se kupuje od jednog aktivnog, registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je 10 tona. Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od ostalih privrednih subjekata je 100 tona.

Što se tiče plaćanja, Direkcija će prodavcu izvršiti plaćanje kupljenog merkantilnog kukuruza u roku od 15 dana od dana dostavljanja obavezne dokumentacije.

Poljoprivredna gazidnsta i ostali privredni subjekti mogu se prijaviti elektronski, na portalu Direkcije www.rdrr.gov.rs, svakog radnog dana od 7h do 14h.

Sve ostale detalje možete pogledati OVDE.

Izvor: Republička direkcija za robne rezerve

Prethodni tekstŽena u stočarstvu: Vodi farmu krava, učestvuje na izložbama
Sledeći tekstRebalansom budžeta obezbeđeno još novca za kupovinu seoskih kuća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime