Uvećani podsticaji za organsku biljnu proizvodnju za 2022.

0
322
subvencije novac 2
Foto: Pexels

Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni Pravilnika za korišćenje podsticaja za organsku biljnu proizvodnju, na osnovu koga su podsticaji za organsku biljnu proizvodnju dodatno uvećani u iznosu od 3.500 dinara po hektaru, objavila je asocijacija Serbia Organica.

Adama Maganic 1120x180

Uvećanje se odnosi na sve korisnike koji su ostvarili pravo na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju za 2022. godinu do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, i to za iste površine za koje je već ostvareno pravo na ove podsticaje, tako što im se ova sredstva direktno uplaćuju na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa Uredbom o izmenama i dopuni Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na osnovu ove Uredbe podsticaji za organsku biljnu proizvodnju dodatno su uvećani u iznosu od 3.500 dinara po hektaru, za sve korisnike koji su ostvarili pravo na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju za 2022. godinu do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, i to za iste površine za koje je već ostvareno pravo na ove podsticaje, tako što im se ova sredstva direktno uplaćuju na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa Uredbom o izmenama i dopuni Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Ukupni iznos podsticaja za organsku bilnju prooizvodnju za 2022. godinu uključujući i uvećanje od 3.500 dinara iznosi 31.500 dinara po hektaru.

PROČITAJTE I...  Počelo podnošenje zahteva za subvencije za kvalitetna priplodna grla

Izvor: Serbia organica

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika
Prethodni tekstOVAS: Agrotehnika i značaj u ishrani stoke
Sledeći tekstKISELO ZEMLJIŠTE: Koje POVRĆE je najbolje posaditi?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime