Uvećani podsticaji za organsku biljnu proizvodnju za 2022.

0
133
subvencije novac 2
Foto: Pexels

Ministarstvo poljoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni Pravilnika za korišćenje podsticaja za organsku biljnu proizvodnju, na osnovu koga su podsticaji za organsku biljnu proizvodnju dodatno uvećani u iznosu od 3.500 dinara po hektaru, objavila je asocijacija Serbia Organica.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Uvećanje se odnosi na sve korisnike koji su ostvarili pravo na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju za 2022. godinu do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, i to za iste površine za koje je već ostvareno pravo na ove podsticaje, tako što im se ova sredstva direktno uplaćuju na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa Uredbom o izmenama i dopuni Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na osnovu ove Uredbe podsticaji za organsku biljnu proizvodnju dodatno su uvećani u iznosu od 3.500 dinara po hektaru, za sve korisnike koji su ostvarili pravo na podsticaje za organsku biljnu proizvodnju za 2022. godinu do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, i to za iste površine za koje je već ostvareno pravo na ove podsticaje, tako što im se ova sredstva direktno uplaćuju na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa Uredbom o izmenama i dopuni Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Adama Sultan 1120x180

Ukupni iznos podsticaja za organsku bilnju prooizvodnju za 2022. godinu uključujući i uvećanje od 3.500 dinara iznosi 31.500 dinara po hektaru.

PROČITAJTE I...  Usklađivanje domaćeg ribarstva sa EU propisima

Izvor: Serbia organica

pylon galenika jan 023
Prethodni tekstOVAS: Agrotehnika i značaj u ishrani stoke
Sledeći tekstKISELO ZEMLJIŠTE: Koje POVRĆE je najbolje posaditi?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime