Multipor – izolacija i adaptacija

0
8851
Agrosaveti - multipor - 05

Bilo da se latite izolacije ili adaptacije u kući, potrebno je odabrati pravi materijal. Pričamo o potpuno novom materijalu. Multipor. Na prvom mestu on je paropropustan materijal što pomaže da vlaga iz doma izađe napolje.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Ova kompatibilnost sa samim ytong blokom, multipor stavlja na prvo mesto na lestvici izbora fasadnih sistema. Ukoliko ste energetski osvešteni i želite svoj dom dodatno izolovati, multipor se postavlja veoma lako.

Agrosaveti - multipor - 06

Za postavku multipora potreban nam je multipor lepak. I on je paropropustan i u tom smislu idealan za upotrebu. Ne bi trebalo mešati ostale lepkove koji nemaju taj nivo paropropusnosti. Lepak nanosimo po ivicama multipor ploče i u sredini. Ređamo ploče i vodimo računa da nam je fasada u svim pravcima ravna.

Adama Sultan 1120x180

Zatim sledi tiplovanje. Ubušimo rupe, postavimo tiple i ukucamo klinove. Veoma jednostavno. Čak ni bušenje rupa sa itongom nije teško.

Na ovako fiksiranu fasadu, postavljamo mrežicu i armiramo je multipor lepkom.

Aneri Galenika 1120x185px

Kao finale, odaberite fasadni malter na bazi silikona ili silikata zbog njihove paropropusnosti. Neka i kuća diše punim plućima.

PROČITAJTE I...  Kuća od slame – jeftina, ekološka i održiva

Ukoliko je adptacija prostora u pitanju, multipor pruža niz mogućnosti. Ponekad u takvim radovima nije moguće uraditi izolaciju objekta sa spoljne strane već se mora raditi unutar objekta. Tu se često nailazi na probleme paropropusnosti. Multipor je idealan baš za ovakve situacije.

Dobar materijal, brza i laka ugradnja i sigurni domovi.Do sledećeg saveta, zapamtite da zajedno gradimo brže i lakše.

Prethodni tekstOpen ploča – novi sistem izolacije
Sledeći tekstOrganska proizvodnja – izazovi i zadovoljstva

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime