Multipor – izolacija i adaptacija

0
6583
Agrosaveti - multipor - 05

Bilo da se latite izolacije ili adaptacije u kući, potrebno je odabrati pravi materijal. Pričamo o potpuno novom materijalu. Multipor. Na prvom mestu on je paropropustan materijal što pomaže da vlaga iz doma izađe napolje.

Ova kompatibilnost sa samim ytong blokom, multipor stavlja na prvo mesto na lestvici izbora fasadnih sistema. Ukoliko ste energetski osvešteni i želite svoj dom dodatno izolovati, multipor se postavlja veoma lako.

Vertigo-JESENJE-PLAVO-PRSKANJE-1120x180

Agrosaveti - multipor - 06

Za postavku multipora potreban nam je multipor lepak. I on je paropropustan i u tom smislu idealan za upotrebu. Ne bi trebalo mešati ostale lepkove koji nemaju taj nivo paropropusnosti. Lepak nanosimo po ivicama multipor ploče i u sredini. Ređamo ploče i vodimo računa da nam je fasada u svim pravcima ravna.

Web-baner-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Zatim sledi tiplovanje. Ubušimo rupe, postavimo tiple i ukucamo klinove. Veoma jednostavno. Čak ni bušenje rupa sa itongom nije teško.

Na ovako fiksiranu fasadu, postavljamo mrežicu i armiramo je multipor lepkom.

Biofor baner 728x90

Kao finale, odaberite fasadni malter na bazi silikona ili silikata zbog njihove paropropusnosti. Neka i kuća diše punim plućima.

PROČITAJTE I...  Open ploča - novi sistem izolacije

Ukoliko je adptacija prostora u pitanju, multipor pruža niz mogućnosti. Ponekad u takvim radovima nije moguće uraditi izolaciju objekta sa spoljne strane već se mora raditi unutar objekta. Tu se često nailazi na probleme paropropusnosti. Multipor je idealan baš za ovakve situacije.

Dobar materijal, brza i laka ugradnja i sigurni domovi.Do sledećeg saveta, zapamtite da zajedno gradimo brže i lakše.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime