Fotkaj plod i uvećaj rod – Mladi ratar iz Bavaništa

0
738
Agrosaveti---Adama---kukukuruz---suncokret---psenica---Milan-Markov---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-02

U Bavaništu, banatskom selu koje pripada opštini Kovin, upoznali smo Milana Markova. Mladi ratar ima samo 25 godina, ali je odavno rešio da se posveti poljoprivredi. Posebno nam je drago kada možemo da obiđemo gazdinstva na kojima gazduju mladi ljudi, kao što je to naš domaćin. Milan zajedno sa ocem i bratom obrađuje 125 hektara zemlje, a u njihovoj setvenoj strukturi nalaze se tri kulture: kukuruz, suncokret i pšenica.

“Uvek radimo te tri kulture. To smo izabrali i usavršili. Ovde se suncokret tradicionalno seje, a godina je bila dobra. Rodilo je lepo, ali nadali smo se boljoj ceni, međutim, šta je tu je. Biće bolje.”  – kroz osmeh nam kaže Milan Markov.

2-Vertigo-Kalif-Mega-1120x180

Agrosaveti---Adama---kukukuruz---suncokret---psenica---Milan-Markov---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs

Milan je mladi ratar koji radi svim srcem i koji prati moderne tehnologije kada je ratarska proizvodnja u pitanju. Kako kaže, zna da je puna agrotehnika jedina šansa za dobar rod, te ništa ne prepušta slučaju.

Vredni su ovi banatski momci, ali smo Milanu ipak ukrali malo vremena. Ovih dana on vredno ore svoje oranice, kako bi ih što kvalitetnije pripremio za narednu setvu, sa velikom nadom da će sledeća sezona biti berićetnija.

PROČITAJTE I...  Potrebni uslovi za gajenje uljane repice

BANATSKI SUNCOKRETI VELIKA INSPIRACIJA

Milan je za foto konkurs kompanije Adama čuo preko društvenih mreža i rešio da pošalje svoju fotografiju uvek inspirativnih suncokreta. Uhvatio je i momenat kada je pčela sletela po polen, što je fotografiju učinilo još čarobnijom. U vreme kada cveta suncokret, banatske njive su prepune pčela, te je lepo videti simbiozu prirode, ratara i pčelara.

Agrosaveti---Adama---kukukuruz---suncokret---psenica---Milan-Markov---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-03

“Ja baš volim da fotografišem sve što je u vezi sa poljoprivredom, odnosno proizvodnjom moje porodice, pa tako fotografišem svaki njen segment, i dobar i loš. Telefon mi je pun takvih fotografija, pa kada sam čuo za konkurs, odlučio sam da pošaljem baš suncokret po kojem su banatski ratari poznati. Nisam se nadao nagradi, ali mi je drago što se ljudima iz Adame moja slika svidela. Hvala im na nagradi, puno će mi značiti.” – dodaje Milan Markov.

Milan je kao nagradu od kompanije Adama dobio preparate koji će njegovu proizvodnju dogodine učiniti još sigurnijom, jer će se na jedan efikasan i siguran način izboriti sa korovima na svojim parcelama.

PROČITAJTE I...  ‚‚Fotkaj plod i uvećaj rod‚‚ u vinogradu

Inače, Milan nam je otkrio da veoma voli i životinje, te da ima i nešto ovaca, onako, samo za svoju dušu. Kako kaže, nabavio ih je kako bi bio uposlen i tokom meseci kada na njivama nema posla, ali i zato što u tome uživa. Neće stočarstvo uzeti primat nad ratarstvom, jer je Markovima ovaj banatski atar u krvi, te im ostaje samo da rade i da se nadaju da će njihov trud uvek uroditi plodom.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime