Staru kamp kućicu pretvorio u Jagoda kućicu

0
2355
Agrosaveti jagoda kucica 01

Luka Opačić, mladi voćar iz Vojvoda Stepe, bavi se proizvodnjom jagoda već nekoliko godina, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Sa samo 22 godine zakoračio je u svet jagodarstva i na parceli od 20 ari započeo svoj san. Iako je bio jako mlad, verovao je u sebe, vredno radio, učio i usavršavao se, kako bi danas mogao da se pohvali površinom od 2.5 hektara zasada jagode na otvorenom i 1240m2 plasteničke proizvodnje.

Adama Maganic 1120x180

Što se ove sezone tiče, zbog hladnih dana berba jagoda je kasnila 15-ak dana, kaže Luka, ali uspešno se izborio sa svim problemima koje je ovo proleće donelo proizvođačima.

“Dosta dugo je trajala zaštita biljaka od mraza, a obilne padavine i nedostatak sunčanih dana izuzetno su uticali na sazrevanje jagode i njenu slatkoću.” – dodaje Luka.

MPS baneri II

Agrosaveti jagoda kucica 02

“JAGODA KUĆICA”

Sa plasmanom naš sagovornik nema problema, a ove godine je realizovao jednu zanimljivu ideju kada je reč o prodaji jagoda. Naime, staru kamp kućicu je preuredio da podseća na jagodu, postavio je u centar Kikinde, na oduševljenje tamošnjih mušterija.

PROČITAJTE I...  Kinezi grade industrijski park za voće i povrće?

“Plasman jagoda je kao i svake godine raznovrstan, ali gledam da što veće količine prodam na malo. Najveći broj kupaca koji su mi ukazali poverenje i samim tim mi pomogli da uspem u ovom poslu su lokalci, sa teritorije moje opštine, opštine Nova Crnja. Odmah za njima zadobio sam poverenje svojim kvalitetom stanovnicima opštine Kikinda, pa sam dosao na ideju da staru kamp kućicu preuredim i olakašam Kikinđanima dostupnost jagoda sa svoje plantaže. Takođe, ono što je olakšalo i meni posao kada je „kućica“ u pitanju, je to da sam rasteretio kućne dostave, pa više vremena koristim za druge stvari kada je jagoda u pitanju. Cilj postavljanja „Jagoda kućice“ je prepoznatljivost, jedinstvenost i atraktivnost.” – ističe naš sagovornik.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Agrosaveti jagoda kucica 05

SPREMAN DA POMOGNE I DRUGIMA

Prve reakcije na ovu ideju su veoma dobre. Ljudima se kućica svidela, jer kupci sada znaju tačno od koga kupuju jagode.

“Takođe, ono što je bitno je to da me ljudi prepoznaju, da znaju da jagode kupuju direktno sa moje plantaže, sveže ubrane samo za taj dan.” – dodaje Luka.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Inače, Luka je otvorio i voćarsku zadrugu, kako bi podstakao, ohrabrio i pomogao svim mladima koji žele da se bave ovim poslom.

Prethodni tekstTovno govedarstvo na nizbrdici: Stočari traže osnivanje Uprave za stočarstvo
Sledeći tekstTamiš se nije izlio iz korita i ne predstavlja opasnost

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime