Claas modernizuje Scorpion teleskopske utovarivače

0
407
Agrosaveti---Claas---01

Trenutno, poslednji modeli Claas su obogaćeni sa novim karakteristikama i dodatnim elementima opreme koja pruža još veći komfor i lakše operacije. Na ovo se odnosi, između ostalog, funkcija trešenja-cimanja za rad sa kašikama, multi-konektor za brzo montiranje i skidanje nastavaka (radnih alata), i proširene opcije pneumatika.

Web-baner-OSR-Dekalb-Vertigo-1120x180-V01

Telehendleri se koriste na farmama kao osnovne mašine za rukovanje materijalom. U ovom opsegu primena, naglasak je pre svega na većoj snazi, ekonomičnosti i udobnosti. Claas SCORPION modeli ispunjavaju ova očekivanja na optimalan način. Širok raspon proizvoda uključuje visine dizanja od 6,15 do 8,75 m i podizne moći u opsegu od 3,0 do 5,5 t koje pružaju pravo rešenje za svaku farmu.

2-Vertigo-Kalif-Mega-1120x180

Svi Claas SCORPION modeli su dostupni sa izborom od četvorocilindričnih motora sa standardom emisije izduvnih gasova Stage IV za zemlje sa strožijim regulativama (HRC) ili Stage IIIA za države sa blažim ograničenjima (LRC). Dokazani sistemi kao što je SMART LOADING i SMART HANDLING takođe pružaju tehnologiju inteligentnog pogona i dodatni komfor tokom svih radova.

Web-baner-Luna-Experience-Vertigo-1120x180-V01

Nova funkcija trešenja kašike olakšava njeno pražnjenje

Sistem SMART HANDLING je ugrađen standardno na svim Claas teleskopskim utovarivačima. Oni garantuje bolju operacionu pouzdanost i razne komforne automatske funkcije koje dozvoljavaju rukovaocu da bude oslobođen raznih zadataka. Nova karakteristika je funkcija trešenja. Uz pomoć nje se lakše prazni kašika u slučaju vlage i lepljivih materijala kao što je stajnjak, kompost ili zemlja. Teleskopska ruka takođe može da se pomera kad je ova funkcija deaktivirana. Funkcija trešenja se aktivira komforno kombinacijom prekidača na džojstiku. Možete da je uključite/isključite u bilo kom trenutku tokom rada mašine.

Banner_728x90

Pored toga, SMART HANDLING sistem nudi izbor od tri režima. Mod kašike, mod slaganja sa vertikalnim dizanjem i manuelni mod. Još jedna automatska funkcija sistema je vraćanje kašike u memorisani položaj. Zahvaljujući ovome, možete da memorišete bilo koju poziciju radnog alata. Automatski pomerate kašike u željeni položaj sa jednim pritiskom tastera.

Biofor baner 728x90

Agrosaveti---Claas---01

Novi multi-konektor za brzu i komfornu izmenu nastavaka

Za brzo i praktično povezivanje i skidanje hidrauličnih konekcija pri zameni radnih nastavaka, sada svi SCORPION modeli imaju opcionalni multi-konektor. To je dodatak na redukciju pritiska preko tastera na prednjem delu podizne konzole. Ovo rešenje se već dobro dokazalo na Claas traktorima sa prednjim utovarivačem. Claas je prvi proizvođač koji nudi ovu opciju kao fabrički ugrađenu opremu za telehendlere. Novi multi-konektor je dostupan u dvostrukoj ili četvorostrukoj verziji.

PROČITAJTE I...  MERLO proširio gamu MULTIFARMER teleskopskih utovarivača

Još neke atraktivne opcije za novog SCORPION-a su solidne Bibload pneumatici od Michelin-a i dokazani CLAAS TELEMATICS sistem za analizu performansi i dokumentaciju.

Novi Bibload pneumatici su posebno pogodni za rad na tvrdim podlogama kao što su asfaltne površine na farmi. Zavisno od modela, Michelin pneumatici su dostupni u veličinama 460/70 R24 i 500/70 R24.

Koncept pogona

SCORPION je pogonjen sa novom generacijom Deutz motora. Naročito SCORPION 7050 do 6030 modeli se odlikuju povećanim obrtnim momentom (+4%) i većom snagom motora (+11%) u poređenju sa prethodnom generacijom. Snaga motora u SCORPION modelima se kreće u opsegu od 100 kW / 136 ks do 115 kW / 156 ks u dva najveća modela 7055 i 9055. Svi motori funkcionišu sa tehnologijom pročišćavanja izduvnih gasova putem katalize oksidacije dizela (DOC) i (SCR – selektivnom katalitičkom redukcijom) koristeći AdBlue. Najveći modeli su dodatno fabrički opremljeni sa filterom čestica dizela (DPF).

Optimalna dinamika vožnje sa VARIPOWER i SMART ROADING

Najnoviji SCORPION modeli mogu da opreme sa inteligentnim VARIPOWER hidrostatskim pogonom vožnje po zahtevu. Bestepeno varijabilan sistem radi potpuno automatski i osigurava optimalni transfer sile preko celog opsega brzine kretanja do maksimalnih 40 km/h. Modeli SCORPION 7044 do 9055 su takođe dostupni u verziji maksimalne brzine od 30 km/h sa povećanom prenesenom silom, putem dodatne opreme sa VARIPOWER PLUS fabričkim sistemom. On takođe sadrži SMART ROADING koji omogućava još veću efikasnost. Obrtaji motora se pri kretanju drumskim putem na maksimalnoj brzini automatski redukuju. Rezultat: niža potrošnja goriva i redukovani intenzitet buke pri istoj snazi motora. SMART ROADING je takođe dostupan po zahtevu za modele SCORPION 7035 do 6030.

PROČITAJTE I...  Claas Lexion 700 - Mišljenje sa farme

Kabina: veća bezbednost i bolja orijentacija

Paket bezbednosti i komfora SCORPION-a sadrži individualno podesive stepenike i dodatni B-stub rukohvat za lakši ulazak/izlazak. Modeli 9055, 7055, 7050 i 7044 su opremljeni sa elektronskom parking kočnicom. Ona je integrisana u naslon za ruku, što je čini lako dostupnom za rukovaoca. Kad vozač napusti mašinu, kočnica se automatski aktivira prekidačem u sedištu. Ovo je još jedno rešenje uvedeno radi bezbednosti. Svi pokazivači su integrisani u A-stub i kodirani su bojama. Ovo dozvoljava brzu orijentaciju i olakšava očitanje statusa rada mašine tokom operacija. SCORPION modeli 9055 do 7044 su takođe opremljeni standardno sa FOPS (Falling Object Protective Structure – zaštitnom strukturom od padajućih objekata) ramom rebraste strukture koja garantuje optimalnu preglednost i slobodu pokreta glave.

Sve mašine i nove opcije za SCORPION modele su sada dostupni.

Izvor: CLAAS

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime