Michelin: Vek pneumatika duži od Unimog samohodne prskalice

0
171
Agrosaveti---pneumatici-Michelin---01

Poljoprivrednik i vršioc usluga iz Ajršira (Ayrshire), Džejms L. Velš & Sinovi (James L. Welsh & Sons) je obelodanio istinu o izuzetnoj dugotrajnosti Michelin SprayBib i XeoBib pneumatika za njegovu Unimog prskalicu. 5 godina stari pneumatici će nadživeti kompletni eksploatacioni vek mašine.

Web-baner-Movento-Vertigo-1120x180-V01

Marljivi, bivši demonstrator Mercedes-Benz Unimog U400 koji je isporučio South Cave Tractors i koji je ,,naguraoʻʻ više od 6000 sati u operaciji, i dalje mu je preostalo oko 40% dubine gazećeg sloja ripni na svakom pneumatiku.

2-Vertigo-Kalif-Mega-1120x180

Ubrzo nakon isporuke na Michelin XeoBib pneumaticima, Džejms L. Welš & Sinovi su odabrali Michelin SprayBib gume prema preporuci tima u South Cave Tractors, usled intezivnog korišćenja u širokorednim usevima i velikim transportnim brzinama sa kojima će prskalica doći u susret tokom leta.

Web-baner-Luna-Experience-Vertigo-1120x180-V01

Partner Endru Velš (Andrew Welsh) kaže da je činjenica da su oba seta pneumatika izdržali intenzivno korišćenje ovoliko dobro. To dokazuje da dok je važno investirati u kvalitetnu gumu, podesiti ih i koristiti pravilno je isto tako bitno.

Banner_728x90

Agrosaveti---pneumatici-Michelin---01

,,Toni Povel (Tony Powell), naš lokalni Michelin menadžer, asistirao nam je merenjem mase mašine na licu mesta i savetovao kako da podesimo pritiske. Toga smo se striktno pridržavali.ʻʻ – dodao je.

Biofor baner 728x90

Unimog poseduje centralni sistem naduvavanja, koji omogućava da se pritisak pneumatika podešava iz kabine. Osigurava održanost korektnog pritiska u svakom trenutku za kretanje putem i rad u polju. Utvrđeni pritisci koje je odredio Michelin doprineli su produženom veku guma. Istovremeno čuvajući zdravlje tla preko minimalnog sabijanja.

PROČITAJTE I...  Priprema prskalica pred sezonu

Mišelinke ne prestaju da rade i traju

,,Radimo sa Unimog-om veoma naporno. Pogotovo tokom leta kad može da kompletira više od 360 jutara tokom svakog radnog dana, prelazeći i do 130 milja. Ovo veliko radno opterećenje, kombinovano sa mešavinom strmih padina i teškim zemljišnim uslovima, može doći glave pneumaticima. Ali Michelin-ke nastavljaju da traju.ʻʻ – rekao je gospodin Velš.

Michelin SprayBib pneumatici su idealno prilagođeni intenzivnom korišćenju Džejms L. Velš & Sinova. Dizajnirane su za izuzetnu nosivost. Gume su sposobne da nose gotovo 57% veće opterećenje pri istom pritisku nego tradicionalne gume za prskalice. Michelin XeoBib pneumatici pomažu pri efikasnim uštedama zahvaljujući redukovanom otporu kotrljanja na mekom tlu i povećanoj trakciji. Dozvoljavaju poljoprivrednicima da uštede na vremenu i gorivu.

Oba tipa Michelin pneumatika su dizajnirani da podnesu ekstenzivnu upotrebu na drumskim putevima i konstruisane da redukuju vibracije, poboljšavajući komfor rukovaoca. Ovi pneumatici za prskalice i tretmanske mašine mogu da se koriste pri brzinama do 65 km/h uz uživanje u preciznim performansama upravljanja.

PROČITAJTE I...  Prskalice - tehnika prskanja pogađa u metu

Džejms L. Velš & Sinovi je trogeneracijska porodična farma i biznis usluga bazirana u Kilmarnok-u, Ajršir (Kilmarnock, Ayrshire). Imaju 300 muznih krava i 400 tovnih goveda. Gazdinstvo takođe izvodi radove sa tečnom osokom, prskanje i obradu zemljišta, na svojim farmama, i uzgoj useva na ugovornoj osnovi preko zapadno-centralne Škotske.

Izvor: https://www.wnif.co.uk/2017/04/michelin-tyres-expected-to-outlast-unimog-sprayers-first-life-in-service/

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime