Manifestacija Dobar dan domaćine 2018

0
1108
Agrosaveti - Dobar dan domaćine 2018 03

Naučni skup Dobar dan domaćine koji je po šesti put održan na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu sve više prerata u institiuciju. Nekoliko hiljada posetilaca, učesnika, novinara i stručne javnosti u susret još jednoj poljoprivrednoj godini, tokom dva dana rezimiralo je minulu godinu ali i prestavilo planove, ideje i novine za novu. Organizaciono gledano ovaj skup podržalo je više od dvadeset opština iz Srbije, Savetodavna poljoprivredna služba u Novom Sadu, Agencija za ruralni razvoj iz Sremske Mitrovice i desetak udruženja poljoprivrednika kao i Pokrajinski sektretarijat i nadležna ministarstva.

Adama Maganic 1120x180

U susret otvaranju još jednog naučnog skupa Dobar dan domaćine, šest domaćina koji se bave i ratarstvom i stočarastvom, nagrađeni su posebnim priznanjima. Nije lako bilo izabrati najbolje u izuzetno teškoj godini kakva je bila minula, ali organizatori uz pomoć novinara specijalizovanih za poljoprivredu, uspeli su da izaberu i to ne slučajno ratare koji se bave i stočarstvom.

Pre početka stručnih predavanja i savetovanja tradicionalno, na dve godine bira se i domaćin skupa. Ove godine ta titula pripala je mladom Filipu Ćosiću iz Ravnog Sela.

Paradajz 1120x180

Sa kojom proizvodnom cenom i na koja tržišta nudimo rod naših žitarica, verovanja i zablude o prognozi vremena, iskustva i pouke kukuruza u sušnoj godini, značaj i uloga useva u povećanju plodnosti zemljišta, integralna proizvodnja u povrtarstvu, kvalitetne sejačice i rasturaći mineralnih đubriva i još mnoge teme zastupljene su tokom dva dana intenzivnih diskusija tručnjaka i proizvođača. Ipak ono što je sve prisutne zanimalo bile su mere agrarne politike u 2018. godini.

PROČITAJTE I...  Uzgoj i farma svinja u selu Lučica

Tradicionalno u prvim nedeljama nove godine Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu pokazao se kao odličan domaćin stručnog skupa, ali ne samo u pogledu posećenosti već i u pogledu novih vesti i informacija, planova i stručnih saveta koje su tokom dva dana proizvođači mogli da čuju iz prve ruke ali i prvi put u ovoj godini.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Opširnije pogledajte u prilogu.

Prethodni tekstSuzbijanje korova u zasnovanoj i mladoj lucerki
Sledeći tekstIskoristiti prednosti domaćeg paradajza

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime