Bumper P – za sigurnu proizvodnju pšenice i ječma

0
1526
Agrosaveti - Pšenica 02

Pepelnica, rđa, siva pegavost, lista i mrežasta pegavost ječma samo su neke od ekonomski zaista pretećih bolesti lista koje svake sezone vrebaju useve i pšenice i ječma. Nakon 2014. godine dosta proizvođača odlučilo je da ne prepušta više stvari slučaju i okrenulo se traganju za proverenim aparatima, na putu zaštite tih kulture. Kako kaže dipl. ing. Dejan Šošić iz kompanije „Adama“, 2014. godine na parcelama na kojima nije bio primenjen preparat u zaštiti pšenice i ječma protiv bolesti, gubitak je bio i do 70% od prinosa.

Spyrale Adama 1120x1080

„Kompanija „Adama“, naravno, o svemu tome vodi računa i za rešavanje problema sa ovim prvim tretmanom, za bolesti lista, preporučuje preparat Bumper P“, kaže Dejan Šošić. Bumper P je fungicid koji u sebi ima dve jake materije, koje se nadopunjuju i deluju na širi spektar bolesti koje se javljaju kod pšenice i ječma.

Dugogodišnji ratar Dragan Pajkić iz Jasenja, poučen iskustvom od ranijih godina ne kocka se više sa svojim usevima i na putu njihove zaštite bira samo najbolje.

PROČITAJTE I...  Proverena zaštita kukuruza - Chief® + Nicogan® i pravi momenat za tretman

„2014. je bila ekstremna vlaga, mnogo padavina, što je doprinelo razvijanju bolesti kod bilja. Imali smo tada problema sa bolestima u Pšenici i uspeli smo da sprečimo delimično štetu“, kaže Dragan koji je i ove godine izabrao najbolje – Bumper P, kompanije „Adama“.

Bumper P iako je primarno preventivan preparat, on deluje i kao lek, te može i stopirati zarazu koja je već ostvarena u periodu od 50 do 60 sati. Ključna prednost Bumpera je što deluje i na nižim temperaturama od 10 stepeni celzijusa.

Činjenica je da poslednjih godina proizvođači sve više žele i moraju da unapređuju svoju prozvodnju, ukoliko žele da ostvare kvalitet i postignu konkurentnost na tržištu. Na tom putu zaštite biraju najbolje – preparate kompanije „Adama“.

Prethodni tekstVojvođanskim paorima jeftiniji krediti
Sledeći tekstPrezentacija Dekalb hibrida kukuruza za 2018. godinu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime