Najlepša je moja njiva – ratarstvo

0
1175
Agrosaveti---Adama---Zoran-Zizin---Najlepsa-je-moja-njiva-02

‚‚Najlepša je moja njiva jer je čista od korova. To je ogledalo moje i ogledalo mog oca.‚‚

Adama Maganic 1120x180

Ovim rečima započeli smo razgovir sa Zoranom Žižin iz Vrbasa. Mladi poljoprivrednik koji je na konkursu kompanije Adama osvojio nagradu za najlepšu njivu.

Zoran ima 29 godina i apsolvent je Veterniarske medicine univerziteta u Novom Sadu. Zaljubljenik u životinje koji je svoju ljubav pretočio u posao.

‚‚Tata i deda su još, pradeda još je radio zemlju. Oni su ljudi posle držali ovce. Ja sam tu uz dedu i tatu čuvao ovce. Ovce su se puštale na pašu. Meni je to tad postala ljubav prema ovcama. Narvano, stoka bez njiva ne ide, jer treba da se sprema hrana. I ne može se kupovati da bi se opstalo. Tako da mi svu svoju hranu spremamo.‚‚ – ističe Zoran.

Uz osmeh dodaje i jedni opasku: ‚‚Ja ovce volim. Ovce jesu doživotna robija i ja sam na slobodi sa njim.‚‚

Agrosaveti---Adama---Zoran-Zizin---Najlepsa-je-moja-njiva-01

Od kultura Zoran uzgaja kukuruz za zrno i silažni, sirak silažni, pšenicu, raž, lucerku i soju. Sve što je potrebno za ishranu ovaca.

PROČITAJTE I...  Nezadovoljni ratari Braničevskog okruga: Lista zahteva je borba za goli opstanak

‚‚Za naše stado od 200 komada mi spremimo 360 tona silaže, bude tu 10 000 bala. Jako to puno zahteva troškova i nafte i hemije.‚‚

‚‚Koristim Adamine proizvode, ali sam se iznenadio nagradom‚‚

Zadnjih godina Zoran se opredelio za preparate kompanije Adama. Koristio je Čif i Nikogan koji su mu dali dobre rezultate u njivama. Posebno je zadovoljan načinom delovanja, ali i fleksibilnošću pri primeni. Kako i sam kaže, to je važno u godinama koje su kišne i otežavaju primenu preparata.

Za konkurs ‚‚Najlepša je moja njiva‚‚ saznao je preko Adama fejsbuk stranice. Kako i sam voli da fotografiše svoje njive, nije se puno dvoumio da li će se prijaviti na konkurs.

‚‚Nisam uopšte očekivao da li ću ja dobiti nagradu ili neću, nego ajde da pokažem da sam ja primenio tu hemiju i da je to lepa, čista njiva.‚‚ – kaže Zoran.

Agrosaveti---Adama---Zoran-Zizin---Najlepsa-je-moja-njiva

Čista njiva jednako je visok prinos. Zato je važno informisati se na vreme i primeniti adekvatnu zaštitu useva.

Adama Forapro 1120x180

‚‚Sad kod nas stočara i ratara, nemamo mi baš nešto puno vremena da gledamo televizor. I baš te neke poljoprivredne emisije padaju ujutru u vreme hranjenja ili imamo nekih svojih drugih obaveza. I onda sedneš nekad posle na internet pa uđeš na jutjub ili na primer sajt Adamin i onda pročitam ili vidim nečiji snimak kako priča o primeni hemije.‚‚ – ističe Zoran.

PROČITAJTE I...  Zaštita suncokreta od korova sa preparatom Saltus

Zoran je zadovoljan preparatima kompanije Adama i svakako će ih primenjivati i u buduće na svojim parcelama. Kako i sam kaže, komunkacija sa stručnim timom je laka i jednostavna i raduje se da sazna nešto novo iz Adama palete proizvoda.

Prethodni tekstOrganska proizvodnja malina u Pivnicama
Sledeći tekstDržava iz restitucije izuzela najbolje zemljište

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime