Fotkaj plod i uvećaj rod – Soja bez korova

0
527
Agrosaveti---Adama---Soja---Diler---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-03

Foto konkurs kompanije AdamaFotkaj plod i uvećaj rod”, iznedrio je mnoge dobre proizvođače. Soja bez korova donela je jednu nagradu Milici Mijatov iz Deronja.

TRIMAxX-Vertigo-1120x180 (1)

Milica je uz svog dedu zavolela poljoprivredu, plodne njive i biljke. Kako kaže, od malena se saživela sa poljoprivrednom proizvodnjom, te nije ni čudo što je nakon osnovne škole upisala Poljoprivrednu, a nakon toga i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Danas se Milica bavi zaštitom bilja, te veoma voli kada tokom obilaska parcela uvidi da je dobro obavila svoj posao. Voli to i da dokumentuje fotografijama, te joj je galerija puna slika useva i plodova u različitim proizvodnim fazama.

TRIMAxX-Vertigo-1120x180

Agrosaveti---Adama---Soja---Diler---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs-02

Kada je čula za foto konkurs kompanije AdamaFotkaj plod i uvećaj rod”, rado se odazvala i sa ponosom podelila fotografiju svog useva – soja bez korova.

“Konkurs sam zapazila na internetu i odmah pomislila zašto da ne pošaljem neku od mojih radnih fotografija. Bez razmišljanja o nekoj pobedi na konkursu. Međutim, eto dobila sam nagradu i hvala kompaniji Adama. Inače slikana je soja, parcela bez korova, koja je rađena njihovim preparatom Mistral.” – kaže Milica Mijatov.

CUSTODIA--1120x180

“DOKTOR ZA BILJKE”

Milicu poljoprivreda itekako inspiriše, te je zapravo odabrala pravi životni poziv. Želja joj je da doktorira na poljoprivredi, te ova ambiciozna devojka zaista ima pune ruke posla.

PROČITAJTE I...  Uzgoj soje u Temerinu

Agrosaveti---Adama---Soja---Diler---Fotkaj-plod-i-uvecaj-rod---Konkurs

“Jako volim svoj posao, pa tako ne slikam samo lepe stvari već i one manje lepe koje prate našu poljoprivrednu proizvodnju. Želja mi je da steknem što više iskustva, te da onda to znanje koristi i drugim domaćinima. Da budem pravi doktor za biljke. A svakako razmišljam i o sopstevnoj proizvodnji koja će verovatno biti iz domena voćarstva. Ali polako, korak po korak.” – mudro razmišlja naša sagovornica.

Inače, Milica je kao nagradu od kompanije Adama dobila šest litara preparata Diler, što je dovoljno za pet hektara, kako bi joj usevi uvek bili čisti, bez korova. Baš kako to voli ova mlada, buduća doktorica za biljke.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime