Fungicid UNIVOQ: Moćna zaštita žitarica od bolesti za visok i stabilan prinos

0
89647
Corteva Univoq
Ilustracija: Kompanija Corteva

Što je bolja zaštita od bolesti, manji su gubici prinosa. Srpski poljoprivrednici dobili su novi fungicid za žitarice sa jakim, pouzdanim i dugotrajnim učinkom. Reč je o fungicidu Univoq kompanije Corteva koji donosi širok spektar delovanja, efikasnu i postojanu zaštitu od svih sojeva septorije i drugih bolesti.

Na tržištu postoji mnogo fungicida za primenu u žitaricama. Međutim, svi su zasnovani na nekoliko poznatih mehanizama delovanja. S obzirom da septorija pokazuje sve veću rezistentnost prema ovim dugo korišćenim aktivnim supstancama, dolazak novog fungicida predstavlja spasonosno rešenje za proizvođače žitarica kojima je neophodno da imaju pouzdano rešenje u borbi protiv bolesti kako bi ostvarili što veći i kvalitetniji prinos.

Fungicid Univoq™ kompanije Corteva je prvi proizvod u Srbiji koji sadrži Inatreq™ active. Namenjen je za primenu u usevu pšenice, tritikale, spelte i raži, a donosi novootkriveno mesto delovanja na tržište i prvi je pikolinamid koji je registrovan.

Vrhunska, a ekonomična kontrola bolesti žita

Prilikom izbora fungicida treba voditi računa koliki je efekat njegove zaštite, odnosno, koliko je prinosa sačuvao u odnosu na druga rešenja. Tokom opsežnog ispitivanja u Velikoj Britaniji i Irskoj fungicid Univoq je pokazao najbolji učinak sa prosečnim povećanjem prinosa od 0,37 tona po hektaru.

PROČITAJTE I...  LG pšenica - prinos za čistu peticu!

Fungicid Univoq™ sadrži koformulaciju sa isprobanim i pouzdanim protiokonazolom, koji obezbeđuje upravljanje rezistencijom za obe aktivne supstance, istovremeno pružajući snažnu kontrolu bolesti širokog spektra.

Zahvaljujući Corteva patentiranoj tehnologiji i-Q4™obezbeđena je skoro 100% pokrivenost lista i dugotrajna zaštita. Upravo ove karakteristike ne dozvoljavaju bolestima da imaju uporište, što Univoq čini izuzetno efikasnim i ekonomičnim, osiguravajući ratarima manja ulaganja u tretmane.

Primena i delovanje Univoq fungicida

Fungicid Univoq™ namenjen je za zaštitu useva pšenice, tritikale, spelte i raži. Pokriva gotovo 100% površine, a tečni film dovodi do brzog prodiranja. Koristi se za subijanje prouzrokovača sledećih bolesti:

pšenica / tritikale / spelta

  • lisna rđa pšenice (Puccinia recondita sp.tritici),
  • žuta rđa pšenice (Puccinia striiformis),
  • žuto smeđa pegavost lista (Pyrenophora tritici),
  • pepelnica (Erysiphe graminis), truleži (Fusarium spp.),
  • sočivasta pegavost stabla (Oculimacula yallundae) sinonim Pseudocercosporella herpotrichoides.

pšenica

  • siva pegavosti lista i klasa (Septoria tritici).

raž

  • pepelnica (Erysiphe graminis),
  • mrežasta okruglasta pegavost (Rhynchosporium secalis),
  • rđa (Puccinia recognita),
  • truleži (Fusarium spp.).

Fungicid Univoq se primenjuje na početku rasta stabljike do kraja cvetanja, a zahvaljujući Cortevinoj i-Q4 tehnologiji olakšana je i sama primena na terenu. Uticaj većih brzina, manje količine vode i upotrebe mlaznica sa malim zanošenjem ublažen je izvanrednom pokrovnošću i usvajanjem proizvoda.

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Kontakt Corteva 

Kiš Ernea 4, Novi Sad
Tel. +381/21 6742240
www.corteva.rs
Prethodni tekstKompost ili stajnjak: Šta je bolje za povrće?
Sledeći tekstPoljoprivrednici na ivici egzistencije: Ovakvi disperiteti nikada u istoriji agrara nisu postojali

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime