Zaštita suncokreta od širokolisnih korova, Viballa

0
824
Agrosaveti Corteva Viballa suncokret herbicid 01

Od 2021. godine, na tržištu Srbije, kompanija Corteva će biti u prilici da predstavi svoj preparat Viballa. U pitanju je novi herbicid za suzbijanje širokolisnih korova u usevu suncokreta. Ono što ističe ovaj preparat je da se on može koristiti u svim tipovima suncokreta. Tačnije u hibridima svih tehnologija, bilo da je u pitanju konvencionalna, clear field ili express tehnologija. Viballa se može koristiti i nakon nicanja useva, odnosno od pojave dva para razvijenih listova pa do pojave butona.

Spektar delovanja ovog herbicida je veoma zanimljiv. On može da uništi i reši nam problem tvrdokornih korova kao što su ambrozija, pepeljuga, čičak, abutilon. Za ovaj tip korova, nije bitan koji je uzrast korova, bilo da su u poniklu ili razvijeni nekih dvadesetak santimetara, herbicid Viballa ih veoma lako i efikasno suzbija.

Agrosaveti Corteva Viballa suncokret herbicid 02

‚‚Svake godine sam gajio suncokret. Prošle godine sam gajio suncoket i nije mi uspelo prskanje na crno. Nisam znao šta da radim. Dobi sam priliku da imam ogled sa novim herbicidom Viballa. Kada sam video kako je uništio veliku ambroziju i pepeljugu, nisam mogao da verujem. Sada znam da ću moći da sejem suncokret i da lako rešim problem korova.‚‚ – obašnjava svoje iskustvo Tomik Nimrod iz Bačke Topole.

PROČITAJTE I...  Sve je spremno za setvu u Južnom Banatu

Herbisid je primenjen u fazi razvoja suncokreta 3-4 para razvijenih listova. Brojnost korova je bila veoma visoka, ekstremna. Ono što možemo da primetimo je da je Viballa uradila svoj posao, da je herbicid uništio korove. Na ne tretiranom delu, korovi su se potpuno neometano razvijali i vidi se da su izvršili veoma velik uticaj na usev suncokreta.

Nenad Roknić

LG 1120x185px

Corteva

Prethodni tekstSadnja krompira u Kikindi
Sledeći tekstBuđenje ranog proleća – nova pčelarska sezona

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime