Kako se boriti i izboriti protiv mastitisa kod muznih krava

0
2882
Agrosaveti - Timac Agro 07

Da li znate da između 30% i 50% mastitisa, koji se pojavljuju tokom laktacije, imaju začetke u periodu zasušenja?

Da li znate da u periodu 60 dana zasušenosti nastaje 60% svih zdravstvenih problema muznih krava kasnije u laktaciji?

Calseabloc mineralni blokovi – lizalice kompanije Timac Agro predstavljaju racionalno rešenje u ishrani muznih krava a nastali su kao rezultat dugogodišnjeg naučno-istraživačkog rada stručnjaka Roullier Group. Calseabloc mineralni blokovi u sebi sadrže posebne dodatke Calseagrit i Biotech:

  • Calseagrit predstavlja minerale prirodnog porekla u obliku praha iz mikronizovane morske alge Lithotamnium Calcareum i sadrži lako usvojiv kalcijum i magnezijum kao i 32 elementa u tragovima uključujući gvožđe, jod, sumpor, fosfor, natrijum, cink, bakar, kobalt, selen i mangan. Calseagrit ima izuzetno veliku mikroporoznost obzirom da je njegova specifična površina 1 (jednog) grama veća od 20m², što utiče na bolju bioraspoloživost minerala, veću kontaktnu površinu za želudačne sokove i dobar puferski efekat.

  • Biotech dodatak sastavljen je od braon morskih algi koje predstavljaju lako dostupno hranivo i protein za ishranu mikroflore buraga životinja.

PROČITAJTE I...  Farma KRAVA i mešovita poljoprivredna proizvodnja u selu GRABOVAC

Calseabloc mineralni blokovi – lizalice predstavljaju idealan dodatak ishrani u periodu zasušenosti kao i u periodu laktacije i tova, poboljšavalju imunitet i reprodukciju i omogućavaju nadoknadu mikro i makrolemenata.

Efekte primene pogledajte u video prilogu.

Prethodni tekstHitna zaštita koštičavog voća
Sledeći tekstProblemi sa plasmanom ratarskih proizvoda u Hrvatskoj

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime