Pioneer Express hibrid suncokreta LE99

0
176
Agrosaveti Corteva Pioneer LE99 express hibridi suncokreta 01

LE99 je već dobro poznati hibrid suncokreta iz Pioneer porfolia. Spada u hibride iz express tehnologije, a evo šta su korisnici rekli zašto baš on na njihovim njivama.

‚‚Stabilan prinos kroz duži period. To je osnovno što svi gledamo. Ne gleda se od godine do godine. Najmanje pet godina je period za procenu hibrida. Zastupljeni su nam hibridi koji su u express tehnologiji zato što pojeftinjuju proizvodnju. Jeftini su za suzbijanje korova u proizvodnji. Ja mislim da je LE99 najbolji.‚‚ – ističe svoje iskustvo Dragan Šobić iz sela Drenovac.

‚‚Što se tiče suncokreta, tu bih najviše izdvojio LE99. On nam nekako pravi razliku, prvenstveno u prinosu. Druga njegova osobina je što je prskanje jeftino. Zamislite da za jedan hektar imamo prskanje za 500 dinara. Od najtvrđeg korova, od ambrozije i lipice, što nam je najvažnije jer ga na našem terenu najviše ima. Treća njegova karakteristika, kod Pioneer suncokreta, je što ne poleže. Na vetrovima, on je otporan i ne pada na zemju. Samim tim i kombajniranje nam je dosta lakše i rastur ne ostavljamo na njivi.‚‚ – objašnjava svoje razloge za korišćenje Pioneer hibrida suncokreta Milan Begović iz sela Duvanište.

PROČITAJTE I...  Pčelari da prijave sumnju na trovanje neoniktinoidima

‚‚Moj favorit je LE99, ipak. Već duže vreme ga sejem. Ta mogućnost prskanja posle nicanja, express varijantom me je najviše ubedila da sejem njega. To je veoma važno. Ovde su usitnjene parcele. Ima dosta manjih parcela. Neke su čistije a neke baš i nisu. Trudimo se da isprskamo sve na crno da bi mogli da korigujemo korov. Sejem prevashodno LE99 jer ima stabilan prinos. Glave su ujednačene, nicanje je perfektno. Kad dođete na njivu, on je u jednosj visini. Nema lomljenja glava. Smanjen je tako i rastur. U principu, najviše ga sejam zbog prinosa.‚‚ – napominje svoje razloge za setvu LE99 Aleksandar Mijatović iz sela Bare.

Ako do sada niste znali koji, kolege vam preporučuju LE99, express hibrid suncokreta. Jer prinos se pita.

Prethodni tekstSve je spremno za setvu u Južnom Banatu
Sledeći tekstTretman voća pre najavljenih padavina

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime