Sorte pšenice i ječma za rekordne prinose

0
4545
axereal psenica jecam
Foto: Axereal Serbia

Žetva je završena i vreme je da razmišljamo o jesenjoj setvi. Ova godina je bila veliki izazov za naše poljoprivredne proizvođače. Nepovoljni klimatski uslovi i poskupljenje repromaterijala samo su neki od poteškoća sa kojima su se susretali naši poljoprivrednici. Ali i pored svega toga, kvalitet pšenice i ječma je bio na zavidnom nivou.

Axereal Serbia raspolaže kvalitetnim sortama pšenice i ječma proverene francuske genetike. Ova kompanija već dugi niz godina, zadovoljava potrebe mnogih proizvođača zahvaljujući proizvodnji, otkupu i trgovini žitaricama.

Višegodišnjim radom i trudom stručnih saradnika, doprinose stvaranju noviteta koji svake godine bogate njihov portfolio.

Axereal u svojoj ponudi ima sorte proverenog kvaliteta prilagođene za naše proizvodne uslove. Pogledajte Sorte pšenice.

Sorte pšenice

Cellule – srednje kasna sorta koja je već dugo vaš prvi izbor! Pšenica srednje dužine vegetacije koju odlikuje intenzivno bokorenje i veliki broj produktivnih klasova. Tolerantna je na ekonomski značajne bolesti u strnim žitima. Pročitajte više o sorti Cellule.

Frenetic – ozima pšenica odlične rodnosti. Zašto poljoprivrednici sve češće biraju Frenetic?
✅ Srednje rana sorta;
✅ Odličan odnos kvaliteta zrna i visine prinosa;
✅ Stabilna i otporna na žutu rđu;
✅ Daje visoke prinose!
Saznajte više o sorti Frenetic.

PROČITAJTE I...  4 Razloga da izaberete preparat Bumper® P u prvom tretmanu pšenice

Pored već dobro poznatih sorti, ove godine Axereal nudi i tri nove sorte pšenice:

Rubisko – nova srednje rana pšenica dragocenog prinosa i odlične otpornosti na bolesti. Pšenica nižeg rasta, otporna na poleganje. Lako se prilagođava svim
proizvodnim uslovima te je preporučujemo i proizvođačima sa nešto zahtevnijim parcelama. Obavezno probajte proverenu francusku genetiku koja je konačno stigla i kod nas. Pročitajte više o sorti Rubisko.

Complice – nova ozima pšenica srednje dužine vegetacije koja obara rekorde. Izuzetnog bokorenja, dobre tolerancije na niske temperature i krupnog klasa. Ova pšenica ima vrlo dobar hektolitar, od 80 do 82 kg/HL.  Ako tražite kvalitet i siguran prinos, NOVI COMPLICE je pravi izbor za vas! Pročitajte detaljnije o sorti Complice.

Basilio – najranija sorta pšenice u programu. Vrlo intenzivna sorta koja zahvaljujući svom niskom rastu trpi guste sklopove i pojačanu ishranu, a daje rekordne prinose. Sorta koja se lako prilagođava različitim uslovima, odlikuje je veliki broj produktivnih klasova , a po svojoj spečifičnoj boji vrlo lako se prepoznaje u ataru.  Pročitajte više o sorti Basilio.

PROČITAJTE I...  Prvi tretman pšenice: Zaštita od korova, bolesti i štetnih insekata

Toscadou – ozima durum pšenica vrhunskog kvaliteta! Još jedna sorta u nizu noviteta je sorta pšenice namenjena za izradu prvoklasnog brašna za izradu testenina. Vrsta pšenice koja bolje podnosi sušu i uslove nedostatka padavina, te možda upravo to bude jedan od razloga da se ova vrsta više seje u našim atarima u narednim godinama. Saznajte više o sorti Toscadou.

Ječam

Ove godine Axereal raspolaže daleko većim izborom nego pre pa samim tim predstavlja stare i nove sorte ječma. Pogledajte sorte ječma.

Etincel – poznat na atarima širom Vojvodine kao pouzdan i stabilan ječam. Zbog dobre svarljivosti i visokog sadržaja proteina idealan je kao stočna hrana. Evo nekoliko njegovih karakteristika:
✅ srednje rani ozimi ječam;
✅ visoka biljka dobrog aminokiselinskog sastava;
✅ tolerantna na razne bolesti lista i stabla;
✅ intenzivno se bokori.
Pročetajte više o sorti Etincel.

Pixel – Nova sorta Ječma! To je srednje rani ozimi ječam koji vrlo dobro podnosi niske temperature. Prilagođen je različitim tipovima zemljišta. Preporučena setvena norma je od 350 do 420 klijavih zrna po m2. Pročitajte više o sorti Pixel.

PROČITAJTE I...  Farma krava i proizvodnja mleka u Rančevu kod Sombora

Dobro je poznato, Axereal u ponudi ima i sorte pivarskog ječma. Bavi se ugovaranjem proizvodnje pivarskog ječma, još od samog početka poslovanja u Srbiji.
Proizvedeni ječam se izvozi u Axerealove sladare u regionu. Pored već dobro poznate sorte Prestige, u ponudi je još jedna nova sorta pivarskog ječma Laureate.

Prestige
– dvoredi ječam, srednje dužine vegetacije, niskog rasta što znači da je otporan je na poleganje. Ima odlične sladarske karakteristike koju su veoma važne u procesu proizvodnje. Pročitajte više o sorti ječma Prestige.

Laureate – najprinosniji ječam među pivarcima je konačno stigao i na naše tržište. Odlikuje ga dobar i stabilan prinos bez obzira na kom tipu zemljišta se proizvodi. Odličan kvalitet slada i dobra tolerancija na pepelnicu. Pročitajte više o sorti ječma Laureate.

Saznajte sve o sortama pšenice i ječma.

Za sve informacije o otkupu, ceni i karaktersitikama sorti  pozovite.

Axereal Serbia

Prethodni tekstKako dodatno zaraditi: Šumske jagode kao alternativna proizvodnja
Sledeći tekstKina upravlja klimom da bi spasila pirinač od suše

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime