Bez sastanka sa predstavnicima Vlade, najavljena radikalizacija protesta poljoprivrednika

0
188
traktor put protest
Ilustracija / Foto: Pixabay

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić, kako su rekli poljoprivrednici, nisu se odazvale njihovom pozivu da juče u 18 sati dođu u Kisač. Poljoprivrednici su najavili radikalizaciju protesta.

Spyrale Adama 1120x1080

Juče su poljoprivrednici od 11h naizmenično zaustavljali saobraćaj u kružnom toku u Novom Sadu, propuštajući hitne slučajeve. Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je agenciji Beta da su poljoprivrednici juče traktorima blokirali saobraćaj na Bikovačkoj petlji i nadvožnjak između Čantavira i Žednika.

Blokade su bile u Čenti na putu Zrenjanin – Beograd, blokirali i put Zrenjanin – Novi Sad kod Aradca. Putnički saobraćaj iz Zrenjajnina do Novog Sada odvija se starim putem kroz Aradac do Žabaljskog mosta, a blokade su organizovane i na putu Farkaždin – Kovačica, kao i putu ka graničnom prelazu u Srpskoj Crnji i na mnogim drugim mestima.

NADZOR 10 WP Galenika Fitofarmacija 1120x180

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Juče se desio i incident u Bavaništu kada je šleper napravio kontra-blokadu poljoprivrednicima. Kako je za Nova.rs potvrdio poljoprivrednik Jovan Jovanov, poljoprivrednici su traktorima okružili šleper, a policija nije reagovala.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Nakon osam dana protesta i ne odazivanja premijerke u tehničkom mandatu i ministara finansija i poljoprivrede pozivu poljoprivrednika na sastanak, koji je trebao da se održi juče u 6h popodne u Kisaču, a gde su predstavnici Vlade trebali da donesu garancije da će biti ispunjen zahtev za dizel gorivo bez akciza, poljoprivrednici sa svih punktova su odlučili da se sastanu i dogovore dalje korake. Oni smatraju da je dizel gorući problem i ne žele dalje da pregovaraju dalje dok se ne ispuni uslov oko goriva.

PROČITAJTE I...  Protest poljoprivrednika nastavljen blokadama puteva, sutra se kreće za Beograd

Predsednik Inicijative za spas poljoprivrede Goran Filipović izjavio je FoNetu da će danas od 10 do 14 časova biti blokiran Temerinski most, a koji će biti dalji koraci – ostaje da vidimo.

Izvor: N1

Prethodni tekstMini lubenica od svega 3 kg ubrzano osvaja tržište
Sledeći tekstVlada Srbije iznela predloge, poljoprivrednici prekinuli blokade

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime