“Dan magarica” u Zasavici

0
1405
Agrosaveti - Dan magarica Zasavica 01

Svake godine, na Vizitorskom centru u Zasavici sada već tradicionalno deveti put, obeležava se Dan magarica. Na manifestaciji koja se održava danas, 21. aprila, biće organizovana i promocija proizvoda od magarećeg mleka.

Adama Maganic 1120x180

U magarećem mleku kupala se Kleopatra. Za Grke je bilo lekovito, dok su ga Rimljani smatrali luksuznim pićem.

Analize su pokazale, da mleko magarice sadrži 60 puta više vitamina C nego, mleko krave. Upravo zbog toga Uprava specijalnog rezervata “Zasavica” napravila je farmu muznih magarica. Svake godine, na Vizitorskom centru u Zasavici sada već tradicionalno deveti put, obeležava se Dan magarica. Ovo je nadaleko poznata privredno – turistička manifestacija.

MPS baneri II

Cilj ove manifestacije jeste, da se ljudima približi ova životinja koja polako izumire. Zbog toga se u rezervatu “Zasavica” intenzivno radi na umnožavanju ove vrste. U subotu, za Dan magarice, prema rečima Upravnika rezervata, kao i svake godine, spremni su za veliko druženje i uživanje u prirodi.

Ono što sve ljubitelje ove životinje i prirode očekuje u subotu na Zasavici, jeste niz različitih programa i takmičenja, ali pre svega druženja. Na manifestaciji će biti organizovana i promocija proizvoda od magarećeg mleka, a treba znati da Specijalni rezervat “Zasavica” ima najveću ergelu magaraca na Balkanu, ali i to da, je magarac, jedna pitoma životinja, koja je sve samo ne, glupa, neposlušna i tvrdoglava.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Agronews, RTV

PROČITAJTE I...  Najčešće bolesti kod koza
Prethodni tekstREKORDERI PROIZVODNJE SUNCOKRETA
Sledeći tekstAktivnosti PSSS Mladenovac

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime