Domaćin gotovo da ne spava: Na cuclu hrani 8 sirotih prasića

0
212
prase
Foto: Pixabay

U selu Kloka kod Topole u domaćinstvu Arsenijević osmoro prasića ostalo je bez majke. Domaćin je odlučio da se sam izbori i da prasiće sačuva od sigurne smrti. 

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Marko gotovo i da ne spava već danima. Prasiće hrani mlekom na cuclu, pokušavajući da zameni majku. Kako sam kaže, krmača je oprasila dvanaestoro, ali ih je na kraju ostalo samo osam. Zatim je uginula.

“Nisam ni sam znao šta da radim i kako da ih spasim. Onda sam pokušao da ih hranim flašicom i na moje iznenađenje odmah su to prihvatili, jer nisu ni bili naviknuti na majčino mleko. Sada imaju deset dana i jako fino napreduju“, kaže Marko za RINU.

Adama Sultan 1120x180

Iako nije očekivao da će ih spasiti, ovaj domaćin iz okoline Topole se nije predavao.Njegov potez naišao je na odobravanje porodice i prijatelja, a ovi mali prasići već su svima prirasli za srce.

“Svih ovih dana ustajem na svaka dva sata tokom noći kako bi ih nahranio. Cucla je samo jedna, a njih osam i prava je borba za hranu, ali ima dovoljno mleka za sve” – kaže Marko i dodaje da će, uz konsultacije sa veterinarom, uskoro početi da im daje i koncentrat.

galenika psenica LG 1120x185px

“Ništa mi nije teško kad vidim da lepo rastu i da su zdravi“, zaključio je Marko.

PROČITAJTE I...  Uzgoj koza i proizvodnja mleka i sira u Veterniku

Izvor: Telegraf

Infinito Bayer 1120x180 V01

 

Prethodni tekstVojvodina: Dodeljeno 80 miliona dinara za podizanje plastenika
Sledeći tekstMladi krompir – Cena rapidno pala

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime