Slaninijada od 15. do 18. februara u Kačarevu

0
137
Agrosaveti---Slaninijada---Kacarevo---03

Slaninijada, 37. po redu počinje 15. februara u Kačarevu. Više od 100 domaćinstava iz ovog mesta bavi se proizvodnjom dimljenog i sušenog mesa, a svoj dolazak na manifestaciju su potvrdili najbolji proizvođači suhomesnatih delikatesa iz cele Srbije. Očekuje se rekordna poseta.

Spyrale Adama 1120x1080

Slanina, pečenica, suvi vrat, suva kobasica, dimljena kobasica, kulen… čarobne reči za mesne sladokusce. Učešće na Slaninijadi do sda je potvrdilo više od 300 izlagača. Svoje dolaske su potvrdili najbolji proizvođači kulena iz Srema i Bačke, najbolji proizvođači pršute i šunke iz Zapadne Srbije, a biće i različitim vrsta kobasica iz Istočne Srbije.

Dimljeni i sušeni proizvodi od moravke i mangulica

„Ove godine naši posetioci imaće u ponudi dimljene i sušene proizvode od mangulica i moravki. To je stara sorta i postoji veliko interesovanje za ovim vrstama. To je slanina svetskog ranga, bela, mesnata, jako ukusna, zdrava, specifičnog mirisa i arome u samom svetskom vrhu“, kaže Igor Lečić.

LIBRETO 1120x180

I ovoga puta biće održan izbor za najbolju slaninu u kategorijama: industrijska, domaća i zanatska. Uzorci uveliko pristižu iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

PROČITAJTE I...  Danas počinje Grožđebal u Vršcu

Smeštajni kapaciteti u Kačarevu već su popunjeni. Turističke organizacije iz mnogih gradova organizuju jednodnevne izlete i ukoliko vreme posluži, na „Slaninijadi“ od 15. do 18. februara očekuje se rekordan broj posetilaca.

Izvor: Ekapija

Prethodni tekstNajekonomičnije povrće koje možete da gajite u bašti
Sledeći tekstBalkanski magarac zlata vredan

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime