Gastro Srem 2023. od 1. do 3. septembra

0
117
suseno meso
Foto: Pixabay

Gastronomsko-turistička manifestacija Gastro Srem biće održana po šesti put od 1. do 3. septembra od 18 časova na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Predstaviće se oko 70 autentičnih gastro izlagača iz Srema i regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu.

Spyrale Adama 1120x1080

Manifestacija će posetiocima dočarati ambijentalnu sredinu, kroz gastronomiju na jedan sofisticiran način i prikazati kuluturno istorijsko nasleđe Srema. Učesnici su poljoprivredna gazdinstva – proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, udruženja žena iz Srema ali i udruženja iz Slovačke i Mađarske, vinarije, umetničke radionice, proizvođači meda, rakije i bombondžije… Očekuju se gosti iz cele Srbije.

Brojni umetnici iz različitih oblasti kulture iz Srema će kroz bogat kulturno umetnički program dočarati slikom, pesmom i rečju bogatstvo vinskog, žitnog i svinjskog Srema.

U okviru gastronomskih radionica za decu i odrasle, organizovano će biti i takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela. Izlagači će imati radionice za edukaciju proizvođača u domaćoj radinosti, kako bi se podigao kvalitet proizvoda i usluga koji se nude posetiocima.

Već tradicionalno, glumac Aleksandar Dunić u ulozi Sremca je zaštitno lice, a novina na ovogodišnjoj manifestaciji su gastro i travel blogeri koji će biti gosti i učesnici.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

Organizator manifestacije je opština Stara Pazova pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Minastarstva turizma i omladine.

PROČITAJTE I...  Kosidba na Rajcu biće održana 16-18. jula

Za više informacija posetite zvanični sajt manifestacije: www.gastrosrem.rs

Prethodni tekstUzgoj grahorica – Visokoprinosno krmno bilje, višestruko korisno
Sledeći tekstSadnja povrća, cveća i radovi u vrtu u SEPTEMBRU

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime