Salon vina u Kragujevcu 5. i 6. aprila okuplja više od 100 izlagača

0
20
vino
Foto: Pixabay

U Kongresnom centru hotela Kragujevac, 5. i 6. aprila biće održan 9. Salon vina Kragujevac. Ova vinska manifestacija, koju organizuje Vinski viteški red Šumadije postala je nezaobilazno mesto za ljubitelje vina i profesionalce iz vinskog sveta.

Adama Maganic 1120x180

Prvi dan, 5. april, rezervisan je za susrete vinara i profesionalnih kupaca, predstavnika sektora Retail i HoReCa, distributera, vlasnika vinoteka, restorana i hotela. Predavanje i panel diskusija na temu marketinga u vinskom sektoru se organizuju uz podršku Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Drugi dan salona, subota, 6. april, namenjen je svim ljubiteljima vina. Od 12 do 20 časova, posetioci će moći da uživaju u degustaciji vina, autentičnoj hrani, edukativnim radionicama i stručnim predavanjima.

MPS baneri II

Ove godine na Salonu učestvuje 109 izlagača, 86 vinarija iz Srbije i regiona, sa preko 500 vina, 10 proizvođača gastro specijaliteta, 10 izlagača opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, a biće predstavljene i tri knjige sa vinskom tematikom.

Poseban deo Salona biće posvećen predstavljanju srpskih organskih vina, dok će u saradnji sa onlajn magazinom vino.rs i Centrom za razvoj vinskog turizma biti dodeljena nagrada za najveći doprinos vinskom turizmu u 2023. godini vinariji Atelje vina Šapat iz Novog Slankamena.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Srbija je tokom 2023. godine izvezla vina u vrednosti od 22 miliona evra, što čini rast izvoza od 5,2% u odnosu na prethodnu godinu.

PROČITAJTE I...  Obnavljaju se vinogorja u Negotinskoj Krajini

Podršku organizaciji i radu salona vina daju Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija, te brojni partneri i profesionalne asocijacije.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

Izvor: Nedeljne kragujevačke novine

Prethodni tekstFontelis® – Vrhunski fungicid u zaštiti voća i povrća
Sledeći tekstUzgoj krompira: Agrotehničke mere u toku vegetacije

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime