Dve oteljene krave uslov za podsticaj

0
808
Agrosaveti - Dve Oteljene Krave 01

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov

Spyrale Adama 1120x1080

Pravilnik propisuje da podsticaje mogu da ostvare pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pri tome podsticaje ostvaruje za najmanje dve oteljene krave, na osnovu zahteva koji podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se za svaku kalendarsku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće godine za krave oteljene u periodu od 1. jula predhodne kalendarske godine do 30. juna tekuće kalendarske godine.

Galenika Libreto Vinova loza 1120x180

Jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje

U navedenom periodu podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

Uprava utvrđuje ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke.

PROČITAJTE I...  Farma muznih krava iz Bođana

U 2018. godini zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se od dana stupanja na snagu ovog pravilnika do 31. jula 2018. godine, za krave oteljene u periodu od 1. septembra prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće godine.

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje podneti do dana stupanja na snagu ovog pravilnika rešavaće se u skladu sa propisom koji je bio na snazi u vreme njihovog podnošenja.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov.

Pravilnik

Izvor: Agronews, Agrosmart

Prethodni tekstProblemi sa plasmanom ratarskih proizvoda u Hrvatskoj
Sledeći tekstUnosna proizvodnja kalemova vinove loze, voća i cveća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime