Dve oteljene krave uslov za podsticaj

0
785
Agrosaveti - Dve Oteljene Krave 01

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Pravilnik propisuje da podsticaje mogu da ostvare pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pri tome podsticaje ostvaruje za najmanje dve oteljene krave, na osnovu zahteva koji podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se za svaku kalendarsku godinu od 1. februara do 31. jula tekuće godine za krave oteljene u periodu od 1. jula predhodne kalendarske godine do 30. juna tekuće kalendarske godine.

ExelGrow Adama 1120x180

Jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje

U navedenom periodu podnosilac može da podnese samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje, a za isto grlo zahtev može da podnese jednom za jednu kalendarsku godinu.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Uprava utvrđuje ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke.

PROČITAJTE I...  Novi zakon i stabilnije finansiranje ključni za komasaciju

U 2018. godini zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se od dana stupanja na snagu ovog pravilnika do 31. jula 2018. godine, za krave oteljene u periodu od 1. septembra prethodne kalendarske godine do 30. juna tekuće godine.

Infinito Bayer 1120x180 V01

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje podneti do dana stupanja na snagu ovog pravilnika rešavaće se u skladu sa propisom koji je bio na snazi u vreme njihovog podnošenja.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov.

Spyrale Adama 1120x1080

Pravilnik

Izvor: Agronews, Agrosmart

Prethodni tekstProblemi sa plasmanom ratarskih proizvoda u Hrvatskoj
Sledeći tekstUnosna proizvodnja kalemova vinove loze, voća i cveća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime