Nedimović najavio oštriju kontrolu uvoznog mleka

0
135
mleko
Foto: Pixabay

Ministar Nedimović je, u razgovoru sa predstavnicima Udruženja stočara Bečej, naglasio da će država sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka prilikom uvoza u našu zemlju.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa predstavnicima Udruženja stočara Bečeja o trenutnom stanju na tržištu mleka u Srbiji.

Tom prilikom je najavio oštriju kontrolu i sprečavanje zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka prilikom uvoza u našu zemlju.

Adama Sultan 1120x180

Takođe, ministar Nedimović je istakao da će Ministarstvo poljoprivrede i ove godine nastaviti da pruža podršku proizvođačima mleka u nabavci robota i mlekomata kroz posebnu liniju subvencija. Podsetio je da je uz pomoć države više od 20 farmi do sada nabavilo robote za mužu krava.

Ministar i predstavnici Udruženja stočara veruju i da će hoteli i restorani uskoro otpočeti sa nesmetanim radom, kako bi se ponovo podigla tražnja za mlekom i mlečnim proizvodima.

galenika pylon 1120x85

Podsetimo, situacija u mlečnom govedarstvu je više nego loša. Niska otkupna cena mleka početkom godine još je više umanjena, dok su sa druge strane gotovo svi inputi u proizvodnji mleka poskupeli. Pojedini stočari zbog niske cene mleka rasprodaju krave, jer ne mogu da izdrže pritisak ovakve situacije.

PROČITAJTE I...  Farma krava i proizvodnja mleka u selu Vrtište

Izvor: Ekapija

 

 

Prethodni tekstZabeležen rast cena prasadi u Leskovcu i Čačku | Cene stoke i stočne hrane
Sledeći tekstNovi insekticid u suzbijanju kruškine buve – FURIOSO

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime