Pčelarima subvencionisana cena za šećer

0
1563
Agrosaveti---pcele---oprasivanje---01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Država će pčelarima subvencionisati kupovinu šećera za jesenju prihranu pčela, saopštio je Savez pčelarskih organizacija (SPOS).

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

U pčelarstvu je šećer namenjen pčelama, a ne ljudima, međutim, za pčelare ne važi povoljnija cena, jer je ista namenjen samo za građane a ne i za industriju. Takođe, kupovina po ceni od 89,99 dinara je ograničena na 3 kilograma. Stoga, pčelari na veliko mogu da kupe šećer samo po redovnoj ceni (trenutno 125-130 dinara za kilogram).

Nakon intezivinih razgovora predsednika SPOS-a sa potpredsednikom Vlade i ministrom poljoprivrede, nađeno je održivo rešenje – da se pčelarima omogući da kupuju šećer na veliko po ceni od 89,99 dinara sa PDV-om. Praktično, država je odlučila da subvencioniše kupovinu šećera pčelarima i to 35 dinara po kilogramu.

Magnetic 1120x185px

Iz SPOS-a navode da su njihovi predstavnici već kontaktirali mnoge firme kako bi se obezbedile dovoljne količine šećera za pčelare, a ujedno pozivaju pčelare da se učlane u SPOS, jer samo zajedno mogu da se izbore i sa ovakvim situacijama.

PROČITAJTE I...  IPARD sredstva za traktore do kraja godine

Izvor: SPOS

ExelGrow Adama 1120x180
Prethodni tekstHranljivi elementi i njihove uloge u biljnoj proizvodnji
Sledeći tekstSprečite sivu trulež vinove loze na vreme

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime