Pirotska Mlekarska škola, dobar primer dualnog obrazovanja

0
880
Agrosaveti - Mlekarska škola 01

Najbolji učenici Mlekarske škole u Pirotu lako i brzo dolaze do posla. U stvari o tome više uopšte ne moraju da brinu – sa dve mlekare potpisali su ugovor da đacima plaćaju praksu i da ih zaposle po završetku škole.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

U radionici Mlekarske škole u Pirotu svakoga dana se preradi skoro pet hiljada litara mleka. Najvažnije je da u procesu prerade učestvuju učenici i profesori.

Dualno obrazovanje se podrazumeva. Svake nedelje prvaci provode jedan, a ostali učenici po dva dana u radionici.

ExelGrow Adama 1120x180

„Odgovorno tvrdim da svaki učenik koji završi obrazovni profil prerađivač mleka i koji je odgovoran i posvećen, može direktno odmah nakon završetka školovanja da se uključi u proces proizvodnje“, kaže Nenad Đorđević, direktor Mlekarske škole.

Mnoge mlekare žele da zaposle najbolje učenike

„Svi svršeni školarci mogu kod nas da nađu posao. Nama je neophodan veći broj dece koja su završila Mlekarsku školu. To je gotov kadar koji je neophodan svakoj mlekari“, navodi Zvezdan Gavrilović  iz mlekare „Milk Haus Niš“.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Zahvaljujući proizvodnji i prodaji čuvenog Pirotskog kačkavalja, Mlekarska škola je svim stipendistima obezbedila besplatane udžbenike ali i smeštaj i hranu u domu.

PROČITAJTE I...  Imlek nastavlja sa otkupom mleka

Izvor: Agronews, RTS

Infinito Bayer 1120x180 V01
Prethodni tekstBiznis inkubator za visoko kvalitetnu hranu
Sledeći tekstObavljeni zimski pregledi voća

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime