Biznis inkubator za visoko kvalitetnu hranu

0
492
Agrosaveti - Biznis inkubator 01

U Srbiji je pokrenut Biznis inkubator za visoko kvalitetnu hranu uz čiju pomoć je 20 proizvođača iz prehrambene industrije razvilo inovativne proizvode koji su plasirani na domaće i međunarodno tržište.

Adama Maganic 1120x180

„Biznis inkubator je srpskoj industriji hrane omogućio poslovnu podršku koja će u narednom periodu postati dugoročno održiv način da se pomogne malim i srednjim preduzećima“, kazao je direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu Aleksandar Pavlović na panel diskusiji „Razgovori sa ukusom“.

Prema njegovim rečima, rezultat inicijative biznis inkubatora su novi i visoko kvalitetni proizvodi koji su kroz taj model lakše izašli na tržišta i ostvarili inovacije u svom sektoru.

Paradajz 1120x180

„Ovakva podrška je veoma važna proizvođačima s obzirom na to da se većina njih suočava sa teškim izlaskom na tržište i ima težak pristup finansiranju“, rekao je Pavlović.

On je ukazao da je Amerika jedan od najznačajnijih inovatora u prehrambenoj industriji i da se u toj zemlji poslednjih godina razvijaju različiti modeli inkubatora.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

„Lokalna mala i srednja preduzeća koristila su ekspertizu biznis haba u ključnim poslovnim oblastima, kao što su prerada hrane i tehnologija, brendiranje, dizajn proizvoda i usluge marketinga, kako bi na taj način obezbedili plasman u maloprodaji“, kazao je Palović.

PROČITAJTE I...  Konferencija Belgrade food show 5. i 6. novembra

Dodao je da kompanije iz prehrambene industrije prilikom razvoja proizvoda moraju da posvećuju više pažnje istraživanju tržišta i potrebama potrošača.

Krompir 1120x180

Izvor: Agronews, Beta

Prethodni tekstKvota za izvoz govedine u Tursku veća za 40%
Sledeći tekstPirotska Mlekarska škola, dobar primer dualnog obrazovanja

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime