Počela da radi nova crpna stanica u Kuli

0
983
Agrosaveti - Crpna stanica 01

Nova crpna stanica, regionalni podsistem za navodnjavanje Kula – Mali Iđoš otvorena je nedavno u Kuli. Ovaj podsistem će obezbediti navodnjavanje više od 11.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na području opštine Kula, Mali iđoš i Topola.

Adama Maganic 1120x180

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović nedavno je u Kuli otvorio novu crpnu stanicu, regionalni podsistem za navodnjavanje Kula – Mali Iđoš.

Na otvaranju, on je rekao da „ovde, u zoni Kule, na Telečkoj visoravni, JP Vode Vojvodine izvodi velike investicije u okviru projekta rekonstrukcije sistema za navodnjavanje u Vojvodini. U narednom periodu nastavićemo ovaj posao, jer imamo i povećan obim poljoprivrednog zemljišta“ – istakao je Mirović.

Web baner Sekator Bayer 1120x180 V01

Do 2020. navodnjavanje preko 120.000 hektara

Otvaranju crpne stanice prisustvovao je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu Vuk Radojević, koji je rekao da je strateška odluka pokrajinske vlade ulaganje u sisteme i podsisteme za navodnjavanje i da se očekuje da se do kraja 2020. godine omogući dovod vode na preko 120.000 hektara.

Direktor JP Vode Vojvodine Slavko Vrndžić rekao je će podsistem „Kula – Mali Iđoš“ moći da obezbedi navodnjavanje više od 11.000 hektara poljoprivrednog zemljišta na području opštine Kula, Mali iđoš i Topola.

Duplex PRO banner 1120x180 Galenika

„Sledi novi projekat vredan 3,6 miliona evra, za produžavanje ovog kanala do akumulacije Mali Iđoš i dalje“ – najavio je Vrndžić.

PROČITAJTE I...  Navodnjavanje kao imperativ za dobar prinos: Šta možemo naučiti od Italije

Izvor: Agronews, Tanjug

BTZ 1120x180px
Prethodni tekstPogubno uvođenje novih rasa pčela
Sledeći tekstNP Tara organizuje ”ručak” sa medvedima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime