Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za početnike

0
771
Agrosaveti - Podsticaji za početnike 01

Podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, pored poljoprivrednih gazdinstava koja se duže vreme bave stočarskom proizvodnjom, mogu ostvariti i početnici, odnosno poljoprivredna gazdinstva koja se ranije nisu bavila ovom proizvodnjom.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

S obzirom da se bliži krajnji rok za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, trebalo bi naglasiti da mogu konkurisati i poljoprivrednici koji se ranije nisu bavili stočarskom proizvodnjom, već ove godine žele prvi put da nabave kvalitetna priplodna grla i otpočnu proizvodnju.

Za sva grla sa pedigreom koja su nabavljena počev od 16. oktobra prošle godine, početnik može podneti zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 1. jula do 15. oktobra tekuće godine.

ExelGrow Adama 1120x180

Potrebno je da prelazak životinja sa jednog na drugo poljoprivredno gazdinstvo registruju kod nadležne veterinarske stanice, u skladu sa propisima, tako što grla prelaze na objekat kupca koji dobija poseban broj, tzv HID broj.

Podatke o svom stočnom fondu i broju objekta u kome drži nabavljene životinje (HID), početnik treba da prijavi i u okviru svog poljoprivrednog gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) kod područne filijale Uprave za trezor.

Galenika Fitofarmacija Flux 1120x185

Izvor: Agronews, psss.rs

PROČITAJTE I...  Tov bikova u Hrvatskoj
Prethodni tekstČinovnici koče setvu u Zrenjaninu
Sledeći tekstOd njive do pijace cene povrća višestruko se povećaju

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime