Potpisan sporazum o obrazovanju organskih proizvođača

0
613
Agrosaveti - Organska šargarepa Vozar 01

Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Srbije potpisali su Sporazum o saradnji koji će omogućiti organskim proizvođačima da unaprede svoje znanje.

Adama Asorbital 1120x180

Sporazum će doneti zajedničke aktivnosti na izradi i sprovođenju programa obrazovanja odraslih na temu Organske proizvodnje i pčelarstva od strane Centra za organsku proizvodnju Selenča, koju će verifikovati nadležno ministarstvo.

Direktor COPS-a Jozef Gašparovski rekao je na potpisivanju sporazuma da taj centar već godinama radi na obuci organskih proizvođača, da ima kapacitete i stručnjake, a sporazum će doneti „verifikaciju tih znanja“.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

„Ovako će organski proizvođači moći da dobiju i sertifikate da su obučeni i obrazovani za oblast kojom se bave“, rekao je Gašparovski.

Sporazum predviđa da će jedna organizacija iz nevladinog i jedna iz vladinog, zajednički raditi na obuci, istraživanju, izdavanju publikacija.

1120x180px

Predstavnik Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Radiša Mikarić rekao je da Sporazum ozvaničava postojeću saradnju koja će doneti nove vrednosti poljoprivrednicima.

On je pozvao sve da nastave da uče, rekao da se oblast poljoprivrede i organske proizvodnje rapidno menja, te da je obuka jedan od preduslova da Srbija i Vojvodina ostanu u korak sa trendovima.

Adama Soratel 1120x1080

12. Forum o organskoj proizvodnji

Sporazum je potpisan na otvaranju 12. Foruma o organskoj proizvodnji, koji organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča u tom vojvođanskom mestu.

PROČITAJTE I...  Srpska pšenica uskoro u Egiptu i Kini?

Forum se održao 28. septembra uz podršku Vlade Vojvodine, u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta iz Slovačke, Evropske preduzetničke mreže Srbije, Višegradskog fonda i Interreg IPA CBC Program Hrvatska-Srbija.

Trifuzo Yeldon Savacoop 1120 x 180 px banera 01

Tema ovogodišnjeg Foruma bila je „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“.

Izvor: Agronews, Beta

Adama Tomigan XL 1120x180
Prethodni tekstPočinje anketiranje 120.000 poljoprivrednih gazdinstava
Sledeći tekstUdruženje vinogradara i voćara „Boronj“ iz Čuruga

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime