Produžen rok za podsticaje za mlade poljoprivrednike

0
1552
Agrosaveti - Veliki zemljoposednici 02

Zbog velikog interesovanja Ministarstvo poljoprivrede produžilo je na još mesec dana rok za podnošenje prijave za podsticajna sredstava poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

To je danas izjavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u Rumi, gde je obišao fabriku salate „La Linea Verde“, i istakao da će država uspeti da plasira mnogo sredstava mladim poljoprivrednicima.

On je ukazao da država za mlade koji se bave poljoprivredom sprovodi još jedan projekat za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima.

Adama Sultan 1120x180

Ministar je dodao da će klasifikacija po osnovu tog konkursa biti završena u narednih 15 do 20 dana, kao i da je stiglo 1.267 zahteva.

„Sve više mladih u poljoprivredi nam treba zbog povrtarstva. To je teška grana, jer zahteva fizički radi, to nije posao od 30 dana godišnje, već ovde moraš ozbiljno da radiš“, ukazao je Nedimović.

pylon galenika jan 023

Maksimalno 1,5 miliona dinara po zahtevu

Ministarstvo poljoprivrede je prošle godine davalo startap kredite od po 10.000 evra, dok mladi ove godine mogu da računaju na podsticajna sredstva od maksimalno 1,5 miliona dinara.

PROČITAJTE I...  Rok za podnošenje zahteva za IPARD traktor do 26. aprila

Prošle godine je Ministarstvo odobrilo 667 zahteva i isplatilo 459 miliona dinara mladim poljoprivrednicima do 40 godina iz svih krajeva Srbije.

KWS banner 728x90

Poljoprivrednici će novac dobiti unapred, troškove će dokazivati računima, dok će inspekcija Ministarstva poljoprivrede kontrolisati na šta su sredstva utrošena.

Podsticaji su namenjeni za nabavku novih mašina, mehanizacije, ulaganje u razvoj i proširenje biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda, za razvoj i unapređenje primarne stočarske proizvodnje, kao i za podršku investicijama za razvoj i unapređenje prerade mleka, voća i povrća.

Izvor: Agronews, Tanjug

Prethodni tekstSlave podižu cenu mesa
Sledeći tekstNovosadski InoSens među najboljim inovatorima u Evropi

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime