Raspisan konkurs za projekte održivog razvoja

0
650
Agrosaveti - Konkurs za studente prirodnih nauka 01

Najveća nemačka hemijska kompanija BASF raspisala je konkurs namenjen svim studentima prirodnih nauka u Srbiji putem kojeg će dodeliti 875.000 dinara za najbolje projekte koji nude rešenja za neke od problema održivog razvoja.

Konkurs se sprovodi pod pokroviteljstvom Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, koji je rekao da je važno da se privatni sektor uključi u podsticanje preduzetništva kod mladih tako da oni koriste svoje znanje za razvoj inovativnih rešenja sa globalnim tržišnim potencijalom.

On je dodao da je konkurs ”BASF start-up science“ primer dobre prakse i da će takve inicijative uvek imati podrsku Vlade Srbije.

Popović je naveo da njegovo ministarstvo dodeljuje sredstva do 80.000 evra za početničke kompanije i do 300.000 evra za ideje koje već imaju poziciju na tržištu.

Ministar je naveo i da se radi na otvaranju regionalnih inovacionih start-up centara kako bi mladi iz svih delova Srbije mogli da dobiju pravnu, administrativnu, marketinšku i mentorsku podršku za svoje ideje.

PROČITAJTE I...  Počeo konkurs za izbor najboljeg gazdinstva i mladog poljoprivrednika Srbije

Popović je naveo da je kompanija BASF svetski gigant te da će od ovog konkursa korist imati i pojedinci i celo društvo.

Stvaranje održive budućnosti

Kako je naveo direktor kompanije BASF u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji Simon Franko, stvaranje održive budućnosti je jedan od najvažnijih ciljeva kompanije BASF, a efikasno iznalaženje rešenja za probleme održivog razvoja trasiraće dalji put čovečanstva u celini.

Franko je naveo da pravo za učešće u konkursu imaju studenti svih godina osnovnih, master, doktorskih i specijalističkih studija.

Urbano stanovanje, pametni gradovi i pametna energija

Ambasador projekta i student Hemijskog fakulteta u Beogradu Bojan Đokić rekao da je ovo prvi put da se ovakav konkurs održava u Srbiji i naveo da studenti mogu prijaviti projekte koji se odnose na tri teme- urbano stanovanje, pametni gradovi i pametna energija.

On je rekao da prijave počinju danas i traju do 11. novembra, a da zainteresovani mogu da se prijave kao pojedinci ili u timovima koji sadrže do pet članova.

Potom će žiri izabrati dest najboljih ideja koje će biti prezentovane 20. decembra.

PROČITAJTE I...  Dm produžio rok za prijavu domaćih i organskih proizvoda

Izvor: Agronews, Tanjug

Prethodni tekstPrerada i distibucija organskih proizvoda
Sledeći tekstTradicionalni Grožđebal počinje danas

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime