Sremska korpa tradicionalnih proizvoda

0
220
Agrosaveti - Sremska korpa tradicionalnih proizvoda 01

Sremska Mitrovica dobila je podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz odobren grant projekat „Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda“, koji realizuje Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice. Grant je odobren kroz UNDP Projekat „Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia“, finansiran od strane Ruske Federacije.

Cilj ovog projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije na teritoriji grada, kroz mobilisanje lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda i subjekata koji se bave seoskim turizmom.

Ciprodex-1038x172

Pored edukativnog dela u ovoj oblasti, projektom je predviđeno formiranje korpe lokalnih proizvoda, koja će se moći nabaviti kao korporativni poklon, a domaći i strani turisti će korpu ili pojedine proizvode iz nje moći da nabave kod lokalnih seoskih turističkih domaćinstava.

Afirmacija seoskog preduzetništva i zanatstva

Projektom se afirmiše seosko preduzetništvo i zanatsvo, propagira legalna proizvodnja domaćih proizvoda i promoviše ruralni turizam.

Racer-1038x172

Svi subjekti uključeni u projekat, i proizvođači i turistička domaćinstva, dobiće i odgovarajuću turističku signalizaciju, kako bi bili što vidjiviji domaćim i stranim turistima. Korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta unapređuje se kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva i promoviše potencijal mitrovačkog ruralnog područja.

PROČITAJTE I...  Podrška u razvoju organske poljoprivrede

Projekat posebnu pažnju posvećuje mladim proizvočima i ženama u ruralnom području, i izvorima finansiranja njihovih aktivnosti. Takođe, Projekat predviđa informisanje i edukaciju neregistrovanih proizvođača o benefitima registracije, o značaju legalne proizvodnje i prometa proizvoda, odnosno o načinima legalnog plasmana proizvoda na
regionalnom tržištu.

Ukupna vrednost projekta je 21.250,00 dolara, od čega je iznos kofinansiranja od strane UNDP-a 19.050,00 dolara. Projekat traje do jula 2019. godine.

Više o projektu ovde.

Izvor: Agronews, Sremske vesti

DK Banner 720x90

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime