Sremska korpa tradicionalnih proizvoda

0
1173
Agrosaveti - Sremska korpa tradicionalnih proizvoda 01

Sremska Mitrovica dobila je podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz odobren grant projekat „Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda“, koji realizuje Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice. Grant je odobren kroz UNDP Projekat „Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia“, finansiran od strane Ruske Federacije.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Cilj ovog projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije na teritoriji grada, kroz mobilisanje lokalnih proizvođača poljoprivredno-prehrambenih i zanatskih proizvoda i subjekata koji se bave seoskim turizmom.

Pored edukativnog dela u ovoj oblasti, projektom je predviđeno formiranje korpe lokalnih proizvoda, koja će se moći nabaviti kao korporativni poklon, a domaći i strani turisti će korpu ili pojedine proizvode iz nje moći da nabave kod lokalnih seoskih turističkih domaćinstava.

Adama Sultan 1120x180

Afirmacija seoskog preduzetništva i zanatstva

Projektom se afirmiše seosko preduzetništvo i zanatsvo, propagira legalna proizvodnja domaćih proizvoda i promoviše ruralni turizam.

Svi subjekti uključeni u projekat, i proizvođači i turistička domaćinstva, dobiće i odgovarajuću turističku signalizaciju, kako bi bili što vidjiviji domaćim i stranim turistima. Korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta unapređuje se kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva i promoviše potencijal mitrovačkog ruralnog područja.

pylon galenika jan 023

Projekat posebnu pažnju posvećuje mladim proizvočima i ženama u ruralnom području, i izvorima finansiranja njihovih aktivnosti. Takođe, Projekat predviđa informisanje i edukaciju neregistrovanih proizvođača o benefitima registracije, o značaju legalne proizvodnje i prometa proizvoda, odnosno o načinima legalnog plasmana proizvoda na
regionalnom tržištu.

PROČITAJTE I...  Poljoprivreda Srbije: Između šupljih priča i velikih očekivanja

Ukupna vrednost projekta je 21.250,00 dolara, od čega je iznos kofinansiranja od strane UNDP-a 19.050,00 dolara. Projekat traje do jula 2019. godine.

KWS banner 728x90

Više o projektu ovde.

Izvor: Agronews, Sremske vesti

Prethodni tekstBiljni biftek proizveden tehnologijom 3D štampe
Sledeći tekstGde je novac od izdavanja vojvođanskih njiva?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime