Protest poljoprivrednika: Jedan od zahteva ispunjen

0
1868
Agrosaveti - IPARD prednosti i nedostaci 01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Poljoprivredni proizvođači iz Braničevskog okruga održali su juče drugi protest za samo nedelju dana, nezadovoljni što se niko od nadležnih ne uključuje u rešavanju njihovog problema. Epilog protesta je sastanak sa Vučićem.

Luna Sensation Bayer 1120x180 V01

Milan Marković potpredsednik Udruženja „Stig“ kaže da su nadležni imali nedelju dana da reaguju i da ih pozovu na razgovore, a da su ih iz Ministarstva poljoprivrede tek juče ujutro kontaktirali, sa molbom da ne održe protest, bez da im ponude nešto konkretno zauzvrat. On objašnjava da je cena pšenice koja se trenutno nudi, najniža u regionu i neprihvatljiva.

Na jučerašnjem protestu učestvovao je manji broj poljoprivrednika nego prošli put, jer su mnogi krenuli sa žetvom ječma i uljane repice.

Magnetic 1120x185px

“Realna cena na koju bi svaki srpski poljoprivrednik bio zadovoljan je 45 dinara po kilogramu pšenice”, zaključuje Marković.

Protest poljoprivrednika STIG-a je urodio plodom jer, kako navodi predsednik tog udruženja Nedeljko Savić, jedan od zahteva poljoprivrednika je ispunjen, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje. U petak je zakazan sastanak u kabinetu predsednika.

ExelGrow Adama 1120x180

Izvor: Boom93

PROČITAJTE I...  Ratari: Otkupna cena pšenice mora biti minimum 50 din/kg
Prethodni tekstIz ličnog iskustva: Kada se isplati tov bikova
Sledeći tekstJović: Otkupna cena višnje obara se godinama po proverenom receptu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime