Protest poljoprivrednika: Jedan od zahteva ispunjen

0
1970
Agrosaveti - IPARD prednosti i nedostaci 01
Foto: Vertigo produkcija / U našem ataru

Poljoprivredni proizvođači iz Braničevskog okruga održali su juče drugi protest za samo nedelju dana, nezadovoljni što se niko od nadležnih ne uključuje u rešavanju njihovog problema. Epilog protesta je sastanak sa Vučićem.

Adama Maganic 1120x180

Milan Marković potpredsednik Udruženja „Stig“ kaže da su nadležni imali nedelju dana da reaguju i da ih pozovu na razgovore, a da su ih iz Ministarstva poljoprivrede tek juče ujutro kontaktirali, sa molbom da ne održe protest, bez da im ponude nešto konkretno zauzvrat. On objašnjava da je cena pšenice koja se trenutno nudi, najniža u regionu i neprihvatljiva.

Na jučerašnjem protestu učestvovao je manji broj poljoprivrednika nego prošli put, jer su mnogi krenuli sa žetvom ječma i uljane repice.

MPS baneri II

“Realna cena na koju bi svaki srpski poljoprivrednik bio zadovoljan je 45 dinara po kilogramu pšenice”, zaključuje Marković.

Protest poljoprivrednika STIG-a je urodio plodom jer, kako navodi predsednik tog udruženja Nedeljko Savić, jedan od zahteva poljoprivrednika je ispunjen, a to je da razgovaraju sa predstavnicima države o otkupu i izvozu pšenice i promeni politike subvencionisanja primarne proizvodnje. U petak je zakazan sastanak u kabinetu predsednika.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Izvor: Boom93

PROČITAJTE I...  Završena setva pšenice: Troškovi veći za preko 50 odsto nego lane
Prethodni tekstIz ličnog iskustva: Kada se isplati tov bikova
Sledeći tekstJović: Otkupna cena višnje obara se godinama po proverenom receptu

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime