Protest proizvođača mleka održan u Beogradu, traži se ispunjenje 6 zahteva

0
133
mleko
Foto: Pixabay

Proizvođači mleka iz Srbije protestovali su juče ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka. Oni su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko niz Nemanjinu ulicu.

Adama Asorbital 1120x180

Proizvođači mleka izneli su šest zahteva koje traže da se odmah ispune, a među njima su da premija za mleko bude 20 dinara po litru, prestanak uvoza, kao i da se dozvoli izvoz mleka.

Pored toga, traže i subvencije po grlu u iznosu od 40.000 dinara. Zahtevaju da se oformi i Radna grupa za mlekarski sektor, kao i garantovana cena mleka.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Proizvođači mleka su, kao znak protesta, prosuli uvozno mleko, ali i fekalije niz Nemanjinu ulicu. Ako se ne reši ništa i ne ispune zahtevi, najavljuju radikalnije okupljanje na ulici.

Proizvođač mleka iz Pančeva i jedan od organizatora protesta Dejan Trajković rekao je da je proizvođačima dogorelo i da su potrebne hitne mere države kako bi opstali. Istakao je da ako nije moguće prekinuti uvoz mleka sumnjivog porekla, trebalo bi balansirano uvoziti.

Adama Tomigan XL 1120x180

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je, povodom protesta mlekara, da su mere za pomoć stočarstvu jedan od prioriteta, kao i da su u toku proračuni i da će Ministarstvo ovih dana izaći sa konkretnim iznosima podrške.

PROČITAJTE I...  Muzne krave i proizvodnja mleka u selu Mužlja

Izvor: RTS

KWS banner 728x90
Prethodni tekstZaštita povrtarskih kultura od zemljišnih štetočina (žičnjaka)
Sledeći tekstTehnologija proizvodnje ranog kupusa

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime