Podrška u razvoju organske poljoprivrede

0
569
Agrosaveti - Regionalne razvojne agencije 01

Ukupno je akreditovano 18 Regionalnih razvojnih agencija koja su kao podrška na raspolaganju preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, te poljoprivrednicima koji žele da prošire ili unaprede svoje poslovanje.

Agil 1120x180

Usluge ovih regionalnih agencija su pre svega da obezbede pravovremene informacije i pruže podršku, a što je najvažnije usluge su besplatne.

Regionalna razvojna agencija Bačka

„Ono što mi pružamo poljoprivrednicima kao Regionalna razvojna agencija Bačka, u prvom redu jesu informacije i kojim insitucijama mogu da se obrate za dobijanje sredstava. Tu bih navela Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu koji daje sredstva u iznosu od 50-60%, pa čak i 80%, to su bespovratna sredstva.“

BioPlug 728x90px

„Aktivnosti su različite, potrebno je otići na njihov sajt i upoznati se sa detaljima informacija o aktuelnim i otvorenim konkursima. Dalje tu je i Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede koji daje kreditne linije sa kamatnom stopom od 1,5 %. Sredstva se dodeljuju u zavisnosti od konkursa u vrednosti od 1.000 do 40.000 evra“ – rekla je Jelena Petrov, rukovodilac projekta Razvojne agencije Bačka.

PROČITAJTE I...  Proizvodi iz Šumadije na jednom mestu

Uvek je potrebno pogledati i aktuelne konkurse na sajtu ministarstva poljoprivrede. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija imaju i svoje konkurse za one koji žele da svoju poljoprivrednu delatnost proširi i na turističke kapacitete.

Orius 1120x1080

U Regionalnoj razvojnoj agenciji možete dobiti sve potrebne informacije o trenutno otvorenim konkursima, kao i pomoć oko organizacije oko potrebne dokumentacije, kako bi prijava bila i formalno sadržinski ispravna.

Brend Bačka

Regionalna razvojna agencija Bačka osmislila je projekat BREND Bačka. Proizvođači koji su dobili brend Bačke, su dobili još jedan vid plasmana na tržište svojih proizvoda, a kupcima ova oznaka govori da pomažu razvoju ruralnog područja.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Kada će biti otvoren konkurs za nove proizvođače koji mogu da budu i organski poljoprivrednici možete da saznate na sajtu Regionalne razvojne agencije Bačka.

Osim ovoga možete saznati i o drugim otvorenim konkursima, kao i o obukama koje ova agencija sprovodi, a koja su besplatna za sve zainteresovane.

Prethodni tekstTrgovinski rat sa Kinom uništava Ameriku
Sledeći tekstEU: Raste potražnja za biljnim proteinima

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime