Besplatni e-kalkulator za optimizaciju prihrane useva

0
165
Agrosaveti---psenica---Kulpin---04

Besplatni e-kalkulator za optimizaciju prihrane useva je nova funkcija digitalne platforme Agrosense. Digitalna platforma AgroSens je besplatna. Registracija je veoma jednostavna.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

U uslovima velikog diverziteta zemljišnog pokrivača proizvođači često dolaze u situaciju da im je usev različito snabdeven hranivima u različitim delovima parcele. Negde se može javiti slabiji rast i razviće biljaka, a negde može da dođe do prekomernog sadržaja proteina u zrnu.

Uz pomoć AgroSensa moguće je pratiti stanje useva i odrediti parcelice (zone) unutar parcele, koje se na osnovu preporuke tretiraju na različit način i time se postižu efikasnost, ušteda i povećanje profita.

Adama Sultan 1120x180

Korišćenjem platforme Agrosens, poljoprivrednici, kao i savetodavci, mogu da dobiju automatsku preporuku za đubrenje ozimih i jarih useva. Dobija se jasno definisana formulacija i potrebne količine, a nakon što se unesu svi neophodni parametri o gajenom usevu i osnovni parametri analize zemljišta.

Pored navedenog, mogu i sami da odaberu željenu formulaciju (u zavisnosti šta im je dostupno) i da na taj način dobiju preporuku za potrebnu količinu.

pylon galenika jan 023

Ideja e-kalkulatora je da se preciznim agrotehničkim merama omogući ravnomernija ishrana biljaka na parceli, povećaju prinosi, kao i da se racionalizuje poljoprivredna proizvodnja kroz uštedu resursa.

PROČITAJTE I...  Poslednja AgroSens obuka u ovoj sezoni

Brošura sa uputstvom za korišćenje i registrovanje se nalazi OVDE.

KWS banner 728x90
Prethodni tekstKako zaštititi biljke od mraza i izmrzavanja
Sledeći tekstFarma KRAVA i proizvodnja mleka VETERINARA koji se VRATIO na SELO

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime