Utrisha N: Iskoristite azot iz vazduha za useve, povećajte profitabilnost

0
18100
Utrisha N glavna fotka
Ilustracija: Corteva Agriscience

Utrisha® N je revolucionarno rešenje kompanije Corteva, inovativni biostimulator optimizator azota koji obezbeđuje dodatni prirodni azot za različite useve i to tokom cele sezone.

Prirodni izvor azota tokom cele vegetacije

Utrisha® N je naučno ispitan biostimulator, formulisan tako da biljkama obezbedi dodatni izvor dostupnog, prirodnog azota koji se neće izgubiti u spoljnoj sredini, što je slučaj sa tradicionalnim azotnim đubrivima.

Utrisha® N će obezbediti čak do 30 kg dodatnog, prirodnog azota u velikom broju useva i zasada kao što su kukuruz, žitarice, uljana repica, šećerna repa, krompir, vinova loza, voće i mnogi drugi, tokom čitavog ciklusa njihovog razvoja.

Utrisha® N je inovativni biostimulator koji prirodnim putem pobošljava vitalnost biljaka i planovima za održivo upravljanje azotom daje fleksibilnost i pouzdanost. Methylobacterium symbioticum bakterija u proizvodu Utrisha® N konstantno obezbeđuje biljkama azot u svim uslovima, čak i kada su izvori azota iz zemljišta oskudni ili nedostupni za biljku. Na ovaj način značajno se pobošljati ishrana, što ima pozitivan uticaj na zdravlje i vitalnost biljaka, čime se značajno pobošljava održivost i profitabilnost proizvodnje.

PROČITAJTE I...  Fungicid UNIVOQ: Moćna zaštita žitarica od bolesti za visok i stabilan prinos

Utrisha® N će obezbediti poboljšane ključne parametre kvaliteta proizvoda i njihovu veću tržišnu vrednost.

NADZOR Galenika Fitofarmacija 1120x180

To obuhvata na primer:

  • Veći sadržaj ulja kod uljane repice;
  • Veći sadržaj proteina u žitaricama;
  • Ujednačeniju veličinu krompira i jabuke;
  • Veći sadržaj šećera kod šećerne repe.

Utrisha® N prednosti

  • Izvor azota nezavistan od promenljivosti cena azotnih đubriva,
  • Neprekidno snabdevanje azotom tokom celog razvojnog ciklusa,
  • Izvor azota koji se nikada neće izgubiti spiranjem, isparavanjem ili denitrifikacijom.

Primena

Usev/ZasadDoza primeneFaza razvoja
blitva, beli luk, artičoka, celer,
brokoli,crni luk, kupus, karfiol, endivija,beli i zeleni asparagus, spanać,grašak, pasulj, slatka repa,komorač, zelena salata,
dinja, poriluk, rotkvica,
Romanesco brokoli, lubenica i šargarepa
333 g/ha
u 100–400 l/ha vode                          
Primeniti od fazerazvijenih 4 lista
(BBCH 14) do početka cvetanja
(BBCH 61)
krompir333 g/ha u
100–400 l/ha vode
Primeniti od faze zatvaranja redova (BBCH 25) do početka cvetanja (BBCH 61)
jagoda, borovnica, malina, kupina, ribizla, brusnica333 g/ha u

100–400 l/ha vode

Primeniti od faze razvijenih 5 listova (BBCH 15) do početka cvetanja (BBCH 61)
patlidžan, tikvica, krastavac, paprika, ljuta paprika i paradajz333 g/ha u

100–400 l/ha vode

Primeniti od faze pojave prvih bočnih izdanaka (BBCH 21) do početka cvetanja (BBCH 61)
ozime i jare žitarice333 g/ha u

100–250 l/ha vode

Primeniti od sredine bokorenja (BBCH 25) do početka cvetanja (BBCH 61)
ozima i jara uljana repica333 g/ha u

100–250 l/ha vode

Primeniti od faze razvijenih 6-8 listova u jesen (BBCH 16-18) i u proleće od faze rozete (BBCH 30) do kraja cvetanja (BBCH 69)
suncokret, kukuruz, soja, mahunarke, sirak333 g/ha u

100–250 l/ha vode

Primeniti od faze razvijenih4 lista do razvijenih 8 listova (BBCH 14 – 18)
lucerka, livade i pašnjaci333 g/ha u

100–250 l/ha vode

Primeniti od početka busanja (BBCH 21) do kraja intenzivnog porasta stabljike (BBCH 39)
jezgrasto i koštičavo voće i agrumi500 g/ha u

500–2000 l/ha vode

Primeniti od početka rasta mladica (BBCH 31) do početka faze cvetanja (BBCH 61)
maslina333-500 g/ha u

500–2000 l/ha vode

Primeniti od faze početka rasta mladica (BBCH 31) do faze početka cvetanja (BBCH 61)
vinova loza500 g/ha u

500–2000 l/ha vode

Primeniti od faze pupoljaka (BBCH 51) do početka cvetanja (BBCH 61)

 

Kontakt
Corteva Agriscience SRB DOO
Kiš Ernea 4, Novi Sad
Tel. 021-67-42-240
www.corteva.rs

Prethodni tekstUticaj toplog vremena u februaru na voće
Sledeći tekstPčelarenje i uzgoj ovaca na zelenim padinama Miroča

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime