Cene prasadi u padu na području Smedereva i Vranja | Cene stoke i stočne hrane

0
233
Agrosaveti - Proizvodnja prasadi 01
Foto: Vertigo produkcija

U period za nama nastavljen je trend rasta cena tovnih bikova i tovne junadi na prodajnim i otkupnim mestima, ali su zato evidentirane niže cene prasadi na području Smedereva i Vranja, kao i pad cene tovnih svinja u Požarevcu. Takođe, zabeležen je pad cene jagnjadi u klanicama i na stočnim pijacama u odnosu na predhodni period.

Web baner Monsoon Bayer 1120x180 V01

Cene goveda, teladi, tovne junadi, krava

U klanicama na području Pčinjskog regiona zabeležen je rast cena tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma i tovnih bikova SM rase telesne mase preko 500 din/kg, jer je dominantna cena tovne junadi iznosila 260 din/kg, a tovnih bikova 250 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kraljevu došlo je do rasta prodajne cene krava za klanje SM rase na 180 din/kg. Za razliku od njih niža je bila cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma jer je dominirao iznos od 470 din/kg.

Kalif i Mistral 1120x180

U klanicama na području Raškog regiona vršen je otkup teladi, tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma i krava za klanje, a otkupne cene bile su na prošlonedeljnom nivou. Rast otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma i pad otkupne cene tovne junadi telesne mase od 350 do 480 kilograma evidentiran je tokom protekle sedmice u klanicama na području Braničevskog regiona. Otkup teladi najčešće se odvijao po ceni od 380 din/kg dok je dominantna cena tovne junadi iznosila 220 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Požarevcu došlo je do pada prodajne cene krava za klanje u odnosu na predhodni period. Dominirao je iznos od 150 din/kg.

galenika fitofarmacija pylon 1120x85

Pad otkupne cene teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma i rast otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma evidentiran je u klanicama na području Zlatiborskog regiona pošto se otkup teladi najčešće odvijao po ceni od 470 din/kg, a tovnih bikova po ceni od 260 din/kg.

PROČITAJTE I...  Otkupna cena tovne junadi u porastu u Šapcu i Čačku

Pored uobičajenog otkupa teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma i krava za klanje klanice sa područja Pirotskog regina su protekle sedmice vršile otkup tovne junadi SM rase telesne mase preko 480 kilograma po dominantnoj ceni od 250 din/kg. Na stočnoj pijaci u Pirotu evidentirana je jedino prodaja teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma po dominantnoj ceni od 400 din/kg.

MPS2022 GBaneri

Cene tovnih svinja i prasadi

Pad otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma evidentiran je u sedmici za nama u klanicama na području Podunavskog regiona. Dominirao je iznos od 230 din/kg.

Najčešća prodajna cena prasadi tesne mase do 16 do 25 kilograma bila je niža protekle nedelje na stočnoj pijaci u Vranju pošto je iznosila 230 din/kg. Glavni razlog je ponuda od skoro 200 grla, a prodaja je bila slaba.

Web baner LEK Bayer 1120x180 V01

U klanicama na području Braničevskog regiona došlo je do pada otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u odnosu na predhodni period. Dominirao je iznos od 150 din/kg.

Protekle su nedelje klaničari sa područja Srednje-banatskog regiona po nižim cenama otkupljivali krmače za klanje pošto je dominirao 115 din/kg.

2022 Custodia 1120x1080

Reporter STIPS iz Kraljeva zabeležio je rast cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na stočnoj piaci u ovom gradu pošto je dominirao iznos od 210 din/kg.

Na pijaci žive stoke u S. Mitrovici evidentiran je rast cene tovnih svinja telesne mase do 80 do 120 kilograma, jer je dominirao iznos od 150 din/kg. Identična je bila situacija i u klanicama na području Sremskog regiona sa ovom kategorijom svinja.

Adama 2022 Chief&Nicogan 1120x180

Klaničari sa područja Severno-bačkog regiona protekla su sedmice otkupljivali tovne svinje telesne mase od 80 do 120 kilodrama, a dominantna cena bila je na prošlonedeljnom nivou. Iznosila je 155 din/kg.

PROČITAJTE I...  Zahtevi svinjara upućeni resornom ministarstvu

Cene ovaca, jagnjadi, dviski i šilježadi

Klaničari sa područja Braničevskog regiona po nižoj su otkupnoj ceni vršili otkup jagnjadi i šilježadi u odnosu na prehodni period Dominantna cena jagnjadi iznosila je 250 din/kg, a šilježadi 170 din/kg.

Adama Mavrik 1120x180

Na stočnoj pijaci u Požarevcu evidentiran je pad cene šilježadi pošto su se najčešće mogla pazariti po ceni od 210 din/kg i ovaca gde je dominirao iznos od 120 din/kg. Prodajna cena jagnjadi bila je niža u odnosu na predhodni period na pijaci žive stoke u Nišu. Promet ove kategorije ovaca najčešće se odvijao po ceni od 320 din/kg. Pad cene jagnjadi zabeležen je i na pijaci žive stoke u Užicu, jer se prodaja ove kategorije ovaca odvijala po dominantnoj ceni od 250 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Vranju došlo je do pada cena jaradi u odnosu na predhodni period. Potencijalni kupci trebali su da izdvoje 230 din/kg. U ponudi je bilo preko stotinu grla.

Niža je bila otkupna cena jagnjadi u klanicama na području Podunavskog regiona jer je dominirao iznos od 240 din/ kg. Za razliku od njih viša je bila otkupna cena šilježadi jer je dominirao iznos od 220 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Smederevu došlo je do pada dominantne cene jagnjadi na 250 din/kg i rasta cene ovaca na dominantnih 160 din/kg.

PROČITAJTE I...  Cene teladi i tovnih bikova u porastu | Cene stoke i stočne hrane

U klanicama na području Raškog regiona vršen je otkup jagnjadi po dominantnoj ceni od 220 din/kg i ovaca po dominantnoj ceni od 120 din/kg.

Cene žitarica i stočne hrane

Kukuruz okrunjen, prirodno sušen upakovan u džakove bio je jeftiniji, a lucerkino seno u balama skulje u odnosu na predhodni period na gazdinstvima u okolini Pančeva. Dominantna cena kukuruza iznosila je 25.5 din/kg, a lucerkinog sena 20 din/kg. U silosima na području ovog grada došlo je do pada dominantnih cena kukuruza okrunjen prirodno sušenog na 25.80 din/kg i pšenice na 20 din/kg.

Reporter STIPS iz Pirota je u periodu od 19. do 25 jula evidentirao pad dominantne cene kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog na 30 din/kg i rast dominantne cene stočnog brašna na 30 din/kg.

Na gazdinstvima u okolini Kikinde protekle je sedmice evidentiran rast cene lucerkinog sena u balama pošto se najčešće moglo pazatiti po ceni od 20 din/kg. U maloprodajnim objektima na teritoriji ovog grada zabeležen je pad cene sojine sačme na dominantnih 100 din/kg. Dominantna cena kukuruza okrunjenog, prirodno sušenog iznosila je 26 din/kg u silosima na području Kikinde.

Pad cene lucerkinog sena u balama u odnosu na predhodni period evidentiran je na gazdinstvima u okolini Požarevca, pošto je dominirao iznos od 18 din/kg. U maloprodajnim objektima na teritoriji ovog grada došlo je do pada dominantne cene sojine sačme na 87 din/kg.

U maloprodajnim objektima na teritoriji Loznice se u nedelji za nama pored sojine sačme, pšenice, kukuruza i stočnog brašna mogla pazariti suncokretova sačma po dominantnoj ceni od 50 din/kg.

Izvor: STIPS

Prethodni tekstEpidemija lopova po ivanjičkim malinjacima: Za noć oberu preko 1,000 evra
Sledeći tekstObezbedite vrhunski kvalitet i rod JABUKE analizom lista i folijarnom prihranom

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime