Ove nedelje stočari dobijaju ugovore za sredstva u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede

0
120
Agrosaveti---Podsticaji---stocarstvo---02

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković najavila je da će do kraja nedelje stočarima biti uručeno 525 ugovora za realizaciju projekata ukupne vrednosti 20 miliona evra.

Adama Asorbital 1120x180

Poljoprivrednici će sredstva dobiti po osnovu Drugog javnog poziva u okviru Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije koje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vlada Srbije realizuju u saradnji sa Svetskom bankom.

U ovom projektu država, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, je obezbedilo 50% bespovratnih sredstava od ukupnog iznosa investcija, odnosno 10 miliona evra. Preostalih 50% sredstava, poljoprivrednici imogu da finansiraju tako što potpišu ugovor o kreditu sa jednom od 11 poslovnih banaka sa kojima Ministarstvo ima saradnju u visini od 40% investicije, a ostatak od 10% obezbeđuju kao svoje učešće u finansiranju investicije, precizirala je Tanasković koja je u subotu u Užicu uručila ugovore poljoprivrednicima Zlatiborskog okruga. Nakon Užica, ugovore će uručiti i poljoprivrednicima Moravičkog okruga u Ivanjici.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Tanasković je kazala da se na ovaj način finansiraju projekti jačanja konkurentnosti primarne poljoprivredne proizvodnje u oblasti stočarstva za proizvodnju mleka, proizvodnju mesa, pčelarstva i akvakulture.

PROČITAJTE I...  Prijavite se za podsticaje za očuvanje životinjskih genetičkih resursa

Ovo je prilika da se nabave traktor, nove mašine i oprema, kao i da se digitalizuje proizvodnja, izgradi objekat ili koriste obnovljivi izvori energije i unapredi energetska efikasnost.

1120x180px

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlade Srbije i Svetske banke koja je uvela nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila poljoprivredna proizvodnja i konkurentnost.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Adama Soratel 1120x1080
Prethodni tekstMudrost starijih: Ima 70 godina, tovi bikove, gaji svinje i ovako vidi situaciju
Sledeći tekstNajskuplja setva pšenice u istoriji

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime