Raspisan javni poziv za finansijsku podršku proizvođačima suncokreta

0
566
suncokret
Foto: Pixabay

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Adama Asorbital 1120x180

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine podnosi se od 14. oktobra do 14. novembra 2022. godine.

Kako piše u Uredbi, proizvođačima suncokreta je obezbeđena subvencija od 7,8 din/kg isporučene (prodate) količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu
ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, a
najviše za 200 tona.

Galenika Talisman Skaut 1120x85

Uprava utvrđuje ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na finansijsku podršku prema redosledu podnošenja zahteva, rešenjem odobrava isplatu i nakon konačnosti rešenja daje nalog za prenos sredstava na namenski račun podnosioca zahteva upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Uz obrazac zahteva podnosilac dostavlja: račun, odnosno fakturu ili otkupni list, kao i otpremnicu i dokaz o plaćanju i to: potvrdu o prenosu sredstava ili izvod, overene od strane banke, odnosno izjavu o prebijanju (kompenzaciji), za isporučene i prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, u skladu sa Uredbom.

1120x180px

Zahtev se podnosi neposredno preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11000 Beograd.

PROČITAJTE I...  Više od 40 odsto gazdinstava u Hrvatskoj ugašeno nakon ulaska u EU

Kompletan javni poziv gde je i formular zahteva možete preuzeti OVDE.

Adama Soratel 1120x1080

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Prethodni tekstOstanak MLADIH na selu i proizvodnja VOĆA
Sledeći tekstBožur – omiljen u narodu, sadi se u jesen

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime