Raspisan javni poziv za finansijsku podršku proizvođačima suncokreta

0
400
suncokret
Foto: Pixabay

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Web baner Dekalb Bayer 1120x180 V01

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine podnosi se od 14. oktobra do 14. novembra 2022. godine.

Kako piše u Uredbi, proizvođačima suncokreta je obezbeđena subvencija od 7,8 din/kg isporučene (prodate) količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu
ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, a
najviše za 200 tona.

Adama Sultan 1120x180

Uprava utvrđuje ispunjenost uslova za ostvarivanje prava na finansijsku podršku prema redosledu podnošenja zahteva, rešenjem odobrava isplatu i nakon konačnosti rešenja daje nalog za prenos sredstava na namenski račun podnosioca zahteva upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Uz obrazac zahteva podnosilac dostavlja: račun, odnosno fakturu ili otkupni list, kao i otpremnicu i dokaz o plaćanju i to: potvrdu o prenosu sredstava ili izvod, overene od strane banke, odnosno izjavu o prebijanju (kompenzaciji), za isporučene i prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, u skladu sa Uredbom.

galenika pylon 1120x85

Zahtev se podnosi neposredno preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11000 Beograd.

PROČITAJTE I...  Uhapšeni kradljivci suncokreta iz Alibunara

Kompletan javni poziv gde je i formular zahteva možete preuzeti OVDE.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

Prethodni tekstOstanak MLADIH na selu i proizvodnja VOĆA
Sledeći tekstBožur – omiljen u narodu, sadi se u jesen

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime