Brzo i lako zidanje

0
5786
Agrosaveti - Brzo i lako zidanje 2

Kažu da kuća zahteva debela leđa i debeo novčanik. Poljoprivredno domaćinstvo je još veća briga jer je potrebno misliti i o skladišnom prostoru, štalama, oborima i svim neophodnim nusprostorijama. Kada pomislimo na gradnju odmah nam padne mrak na oči jer već vidimo mešalice i majstore koji nedeljama i mesecima rade i „smetaju“ nama.

Adama Maganic 1120x180

Rešenje postoji i za ovakve izazove. Ytong nudi kompletan sistem gradnje orijentisan prema potrebama domaćina i to uz maksimalnu uštedu vremena i novca.

Agro saveti - Brzo i lako zidanje 5

Kada treba napraviti pomoćni objekat ne obraćamo veliku pažnju na termiku materijala kojom gradimo. Onda se desi da u štalama nije adekvatna temperatura. Zimi hladno a leti pretoplo. To svakako šteti životinjama. Skladišni prostor vrednih povrtara mora imati dobre termičke karakteristike kako bi i krompir prezimeo a da se ne smrzne, a leti da se paradajz ne ukuva pre nego stigne do pijačnih tezgi. Možda ovo deluje kao nemoguća misija, ali Ytong je napravio materijal koji odgovara na te izazove i još ubrzava čitav proces gradnje i montaže.

MPS baneri II

Za svega par dana moguće je sazidati objekat po meri svakog domaćina.

Ytong sistem gradnje detaljno je osmišljen. Blokovi su veliki, njihova težina je relativno mala pa se gradi vrlo brzo. Posebne dimenzije blokova se jednostavno postižu sečenjem na potrebne dimenzije. Za gradnju objekata Ytong blokovima upotrebićete 2,5 puta manje vremena nego kod gradnje klasičnim načinom. Ovim sistemom skraćujete vreme izgradnje željenog objekta.

PROČITAJTE I...  Multipor – izolacija i adaptacija

Ytong zid ne zahteva dodatnu toplotnu oblogu – toplotnu izolaciju predstavlja sam Ytong materijal. Milioni malih vazdušnih ćelija efikasno sprečavaju gubitak energije. Odlična toplotna izolacija koju osigurava Ytong blok, zimi snižava troškove grejanja, dok leti rasterećuje rad klima uređaja. Životinje i biljke koje budu živele u tim objektima imaće zdraviju klimu pa i duži životni vek.

Web baner Delaro Bayer 1120x180 V01

Ytong ujednačava kolebanja temperature i reguliše vlažnost vazduha, te se u objektu ne osećaju velike razlike u oscilacijama spoljne temperature odnosno vremenskih uslova.

Mere protivpožarne zaštite su važna stavka prilikom gradnje. Ytong, kao čisti mineralni građevinski materijal je nesagoriv. Čak i tanki pregradni zidovi pružaju požaru dovoljno otpora. I sve to bez povećanih troškova i bez dodatnih uređaja za protivpožarnu zaštitu! Ponekad za dodatne objekte ovi zahtevi deluju iracionalno, dok nas nesretni slučajevi ne demantuju.

Talisman i Plamen 1120x180 Galenika NOVO

Brzo, lako i sigurno. Deluje kao kliše ali se pokazalo kao tačnim. Nisu samo stambeni objekti ti o kojima brinemo i poklanjamo veliku pažnju. I prostorije u kojima živi i skladišti se naš rad i sa polja i iz štala je jednako važan. Ne treba prepuštati slučaju, već pametno investirati u dugoročan i isplativ kvalitet. Ako nam ne verujete, a vi probajte.

Prethodni tekstMladi u povrtarskoj proizvodnji
Sledeći tekstIzolacija objekata – Izolacija za sva vremena

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite Vaše ime